23:09   BAŞKAN VEKILI BEŞIKÇI’DEN YENI SEZON ÖNCESI AKDENIZ BELEDIYE SPOR’A TAM DESTEK   23:07   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL MAHALLELERDE KAPSAMLI YOL ÇALIŞMASI   23:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:04   BÜYÜKŞEHİR’DEN MEVLİT KANDİLİ’NDE 15 BİN KANDİL SİMİDİ İKRAMI   23:03   16. ‘PMOGENÇ YAZ KAMPI’ BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN’DE BAŞLADI   23:02   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 16 CAMİDE KANDİL SİMİDİ İKRAMI   22:49   TOROSLAR’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK   22:47   ZAMANıN ÖTESINDE: MARINA VE DOĞA FOTOĞRAF YARıŞMASı BAŞLADı!  
 
   
 
 

Mersin’deki yatırımlar için ödeneği artırın!


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanlığı 2025 bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, 5 farklı konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sordu. Ekmen, Mersin’in diğer illere göre ihmal edildiğinin altını çizerek, Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin 2025 bütçesinde yer almamasına tepki gösterdi. Ekmen Mersin’in afet etkili iller arasına alınmasının önemini hatırlatarak, Pamukluk Barajı ve Sahil yolu için ödenek talep etti.

 

Tarih : 2 Aralık 2024 Pazartesi 13:36

Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı 2025 Bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Mersin’in sorunlarını hatırlatarak tek tek destek istedi.  Yıllardır yatırım programlarında yer alan Pamukluk Barajı ile Akdeniz Sahil Yolu inşaatının ciddi bütçe desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Ekmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a geçtiğimiz yıllarda İzmir, Antalya ve Mersin’e yapılan yatırımların bütçelerinin karşılaştırıldığında Mersin’in ihmal edildiğini görüleceğini ifade ederek, “Pamukluk Barajı’na yapılacak her 1 lira, 10 lira olarak tarım ve ziraat alanında geri dönecektir. Akdeniz Sahil Yolu da hem lojistikte hem de turizmde çok önemli kazanımlarla buraya geri dönecektir” diye konuştu.

MERSİN AFETE ETKİLİ İLLER ARASINA ALINMALI

Ekmen, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a şikayet edeceğini dile getirerek, “Geçen yıl burada yapılan sunumda Yumurtalık ve Mersin için ana konteyner limanı 2024 projesinde yer alıyordu. 2025 bütçesinde ikisi de buharlaşmış. 100 kilometre arayla 2 ana konteyner limanı yapmanın mantıksızlığını biz anlatmaya çalışırken, şimdi ikisi de kayıtlardan çıktı. Mersin Ana Konteyner Limanı kalkınma planlarında en az on beş yıldır yer bulan bir projedir. Bu konuda da hassasiyetinizi biliyoruz ama Ulaştırma Bakanlığı’nın bu dağınıklığını özellikle yatırım koordinasyonundan sorumlu göreviniz nedeniyle size sunmak istiyoruz. Mersin 200 bin afetzede ağırlamasına rağmen afete etkili iller arasında değil. Bunun Mersin için büyük önemi var. Eğer Mersin bu kapsama alınırsa Avrupa İmar Kalkınma Bankasının 50 milyon euroluk kredi hazır. Hem de bedelsiz bir şekilde hazır ama bu kapsamında olmadığı için Büyükşehir Belediyesi bunu alamıyor. Mersin'in afete etkili iller kapsamına alınmalıdır. Bu dolaylı olarak Mersin Büyükşehir Belediyesine de verilecek bir destek olacaktır” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA