22:49   TOROSLAR’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK   22:47   ZAMANıN ÖTESINDE: MARINA VE DOĞA FOTOĞRAF YARıŞMASı BAŞLADı!   22:46   TÜRKİYE’DE HER GÜN 28 BİN YENİ İCRA DOSYASI AÇILIYOR   22:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ELEKTRİKLİ OTOBÜS FİLOSUYLA HEM BÜTÇEYİ HEM DOĞAYI KORUYOR   22:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR TIRMIL SANAYİ SİTESİ’NDE YOLLARI YENİLEDİ   22:43   UZUNCABURÇ MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR   22:42   ‘ÇÖP EV’ BEKLERKEN ‘KEDI EVI’ ÇıKTı   22:39   MEZİTLİ BELEDİYESİ YÜZME KURSLARINDA 5. DÖNEM TAMAMLANDI   14:12   MESKİ, ‘GÖKLER DERESİ PROJESİ’YLE SU ÇİLESİNİ SONA ERDİRDİ   14:11   YAŞAMI SAHİPLENEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİNLERCE CANLIYA YUVA OLUYOR  
 
   
 
 

Çiftçi borç batağında!


Başta Mersin ve Çukurova olmak üzere ülkenin dört bir köşesinde çiftçilerin kan ağladığını ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Kazanamayan ve borçlarını ödeyemeyen çiftçiler borç batağına saplanmış, çiftçilerin borcunu kapatmak için kullandığı yeni krediler de takibe düşmüş. BDDK verilerine göre, çiftçilerin bankalara olan kredi borçları 2023 Haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 50 artarak 471 milyar TL’den 710 milyar TL’ye yükselmiş” dedi.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 12:43

Necdet TAŞ

Çiftçilerin yaşadığı ekonomik krizle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Başta Mersin ve Çukurova olmak üzere ülkemizin dört bir köşesinde çiftçiler kan ağlıyor. Kazanamayan ve borçlarını ödeyemeyen çiftçiler borç batağına saplanmış, çiftçilerin borcunu kapatmak için kullandığı yeni krediler de takibe düşmüş. Bu durum karşısında, çiftçi dostu Ziraat Bankası çiftçilerin kapısına dayanmış, çiftçilerin ekim dikim yaptıkları dededen, babadan kalma tarım arazilerini satışa çıkarmış. Ziraat Bankasının sitesinde yayınlanan ilanlara göre, satışa çıkarılan binlerce tarım arazisinin fiyatları 1 milyon ile 10 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor. BDDK verilerine göre, çiftçilerin bankalara olan kredi borçları 2023 Haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 50 artarak 471 milyar TL’den 710 milyar TL’ye yükselmiş. Çiftçilerimizin bankalara olan borçlarının faizini silmeyi ve sıfır faizle uzun vadeli olarak yeniden yapılandırmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA