18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Yağışlara karşı ızgara temizlikleri yapılıyor


MESKİ Genel Müdürlüğü, kış aylarında yoğun yağışlarla birlikte yaşanabilecek olası su taşkınlarına karşı aldığı tedbirleri sıklaştırıyor. MESKİ, Mersin’in tüm ilçelerinde yağmursuyu hat ve ızgara temizliklerine aralıksız devam ediyor. MESKİ ekiplerinin titizlikle gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları sayesinde, yoğun yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarına karşı önlem alınıyor.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 12:39

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında etkisini artıran yoğun yağışlara karşı, tüm ilçelerde yağmursuyu hat ve ızgara temizliklerine ara vermeden devam ediyor. MESKİ, tüm ilçelerde gerçekleştirdiği ızgara temizlik çalışmaları sayesinde, yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskınları ve taşkınlarına karşı tedbir alıyor. Izgaralara atılan her türlü atık, süprüntü ve çöpler, ızgara bağlantılarını tıkayarak suyun akışını engelliyor ve yağışlarda su taşkınlarına, sel tehlikesine neden oluyor. Bu durumun oluşmasının önüne geçmek için harekete geçen MESKİ ekipleri, Mersin’in tüm noktalarında ızgara temizleme çalışmalarına düzenli olarak devam ediyor. Yağmursuyu ızgaraları ve kollektör hatlarını titizlikle temizleyen MESKİ ekiplerinin çalışmalarıyla, olası yağmursuyu göllenmelerinin ve beraberinde yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçiliyor.

BAŞAR: “IZGARALARA ÇÖP ATMAMALARINI RİCA EDİYORUZ”

Ayrıca TEKSİN üzerinden yapılan başvurulara en kısa sürede yanıt veren MESKİ ekipleri, ihbar üzerine gelen 1503 adet ızgara yenileme ve temizlik işine ise en kısa sürede çözüm getirdi. MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Burak Başar; “Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak, il genelinde ani ve yoğun yağışlardan kaynaklı yaşanabilecek su taşkınlarına karşı, yağmursuyu ızgara temizliklerini sürdürüyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından, il genelinde yağmursuyu ızgaralarının iç kısımlarındaki katı atıklar ve çöpler temizlenerek taşkınlara karşı önlem alınmaktadır. Yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşlarımızdan bu noktalara çöp atmama konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA