01:18   TARSUS’TA FESTIVALIN ILK AKŞAMıNDA ÇOCUKLARıN SEVINCINE MELIS FIS DAMGA VURDU   01:16   “KÖYLÜNÜN AĞACıNı KESMEK, ÜRETICININ EKMEĞINI KESMEKTIR”   01:14   TOROSLAR’DA 19 MAYıS DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA YAPıLDı   01:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELLERI AŞAN BOCCE TURNUVASı   01:11   GENÇLER 19 MAYıS RUHUYLA TARIHI KILIKYA YOLU’NDA BULUŞTU   22:44   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER ‘SOKAK OYUNLARı ŞENLIĞI’ ILE COŞKU DOLU BIR GÜN GEÇIRDI   22:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE ÖĞRENCILER ADANALıOĞLU SAHILINI ATıKLARDAN ARıNDıRDı   22:39   TARSUS BELEDIYESI HIZMET FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   21:56   "ULUSLARARASı GELENEKTEN GELECEĞE ANADOLU MOTIFLERI SEMPOZYUMU" AÇıLıŞ PROGRAMı GERÇEKLEŞTIRILDI   21:53   KEMALPAŞA MAHALLESI’NDE SıCAK ASFALT VE PARK YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR  
 
   
 
 

SMA’lı çocuklar için iktidara çağrı!


SMA hastalarını ve sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de SMA’lı bebekler ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların ve sorunların acilen çözülmesi için iktidara çağrı yaptı.

 

Tarih : 5 Haziran 2024 Çarşamba 11:35

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Kış, Spinal Müsküler Atrofi’nin (SMA) ülkemizde aileler eliyle ve yardım kampanyaları ile yürüyen, acil çözüm bekleyen bir hastalık olduğunu belirtti. Türkiye’de sosyal medyadan en aktif yürütülen kampanyalardan birinin SMA kampanyası olduğunu ifade eden Kış, umutları tükenen ailelerin seslerini duyurma ve bağış mücadelesi verdiklerini belirtti. Konunun devlet düzeyinde, iktidarın alacağı kararla çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Kış, SMA hastası bebeklerin ve ailelerinin kaybedecek bir saniyeleri bile olmadığını ifade etti. Tedavisi çok pahalı olan SMA hastalığını ailelerin tek başına karşılamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Kış,  Sağlık Bakanı’na seslendi ve şunları söyledi: “Mersin’de, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısı ile  CHP’li 7 İlçe  Belediyemiz ‘Birlikte Başaralım, SMA’lı Çocuklara Umut Olalım’  kampanyası başlatmışlardır. Birçok aileye de umut olmuşlardır. Sağlık Bakanı “ailelerin umutlarının ticari amaçlara alet edilmesine izin vermeyeceğiz” demektedir. Ancak, her ay toplandığı iddia edilen “SMA Bilim Kurulu”; en son Ocak 2023’te toplanmış ve son kamuoyu açıklamasını o zaman yapmıştır. Ülkemizde, SMA tedavisi ve yöntemleri üzerine bu bilim kurulunda, hangi kararlar alınmış, hangi tedavi yöntemlerinde uzlaşılmış, hiçbiri bilinmemektedir. Ailelerle güncel veriler paylaşılmamaktadır.” TBMM Genel Kurulu’ndan Sağlık Bakanı’na çağrı yapan Kış, “muhalefetiyle iktidarıyla SMA’lı çocuklara umut olalım hasta yavrularımızı bir an evvel kurtaralım” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA