Özel öğrenciler yeteneklerini sergiledi


Engelliler Haftası dolayısıyla özel gereksinimli öğrencilerin sergilediği etkinlikler Yenişehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 10:27

Haber Merkezi

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuşmasında: “Bugün aramızda başarıları ve yetenekleriyle hepimizin göğsünü kabartan Özel Yetenekli çocuklarımız var. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, eğitimde,  tüm zorluklara rağmen sizlerin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır. Hepinizi kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Hayatı ve sevgiyi paylaşmak birbirimizin eli, ayağı gözü, kulağı olmak için aramızda hiçbir engel yok. Sevgi dolu engelsiz ve mutlu yarınlara hep birlikte koşalım. Özel gereksinimli birey ve ailelerine başarı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Yetenekler Çocuk korosu şarkılar söyledi, şarkılara piyano dinletisi eşlik etti. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Yetenekler Türk Halk Müziği Topluluğu türkülerini söyledi. Dinleyiciler de öğrencilere eşlik etti. Özel Yetenekler sergisinin gezilmesiyle etkinlik sona erdi. Sergi, özel yetenekli çocukların el emeği göz nuru eserlerine yer verdi ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

“ÖZEL ANNELER”LE KAHVALTIDA BULUŞTU

Öte yandan İl Millî Eğitim Müdürü Durmuş, Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla “Özel Anneler”le kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda özel gereksinimli çocuklarımızın anneleri ile samimi sohbetlerde bulunan Durmuş, “Bizim için her çocuk, her öğrenci özel ve biriciktir. Bu anlayışla her öğrencimizi kendi sosyal yaşam çevresi, fiziksel ve ruhsal yapısı bağlamında değerlendirmek zorundayız. Doğru yöntemle her çocuk ve birey öğrenir,  kendi yeteneklerini su yüzüne çıkarabilir. Zihinlerimizdeki engeli ortadan kaldırdığımız zaman huzurlu aile ve toplum, yaşanabilir çevrede huzurlu ve mutlu insan hedefine ulaşabiliriz. Bu amaçla “Eğitimde Maarif Modeli’mizde” çocukların bireysel özelliklerine göre eğitim ortamlarını, uygulanan etkinlikleri ve yöntemleri daha etkili bir şekilde yönetmeyi amaçlayan bireyselleştirilmiş eğitim süreci tasarlanmıştır. Sevgi varsa engel yoktur.” dedi. Programa Vali Yardımcımız Sayın İbrahim Küçük’ün eşi Sayın Bilge Akan Küçük Hanımefendi ile Kızılay İl Başkanı Dr. Levent Özbay katıldı.

NARENCİYE TEMALI DİJİTAL OYUN YARIŞMASI SONA ERDİ

Yine narenciye sektöründe yaşanan olumsuzluklar, narenciye ürünlerinin ve bölgemizdeki gelişmelerden öğrencilerin haberdar olmalarını sağlamak ve narenciyenin ülke ekonomisindeki yerinin önemine dikkat çekebilmek amacıyla “Narenciye Temalı Geleceği Sen Yaz isimli Dijital Oyun Yarışması” düzenlendi. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yarıştığı programa katıldı. Fazilet Durmuş dijital kodlama alanında düzenlenen yarışmanın dereceye giren yarışmacılarına ödüllerini takdim etti. Durmuş konuşmalarında “Sevgili gençler, dijital dünyadan ve teknolojiden uzak olmayacağız. Bilakis dijital dünyanın tam da merkezinde olmalıyız. Ancak bunu bir teknoloji bağımlılığına dönüştürmeden başarmalıyız. Sizler millî şuur ve vatan sevgisini dijital potada eriten,  gelişen ve büyüyen Türkiye’nin teknoloji kahramanlarısınız. Köklü geçmişimize yakışan güçlü gelecek ülkümüzün, zamanın ruhunu yakalayan, teknolojik ve dijital fetihlerimizin Fatihlerisiniz.” dedi. Programı hazırlayan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA