23:58   YILDIZLAR BASKETBOL İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI TAMAMLANDI   23:56   TOROSLAR BELEDİYESİ 2026 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   23:53   1 YAŞINI DOLDURAN ARATOS MATEMATİK EVİ BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI   23:51   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2025 YILINDA DA KENTİN YEŞİL YÜZÜNÜ GENİŞLETTİ   23:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE MESKİ ÇALIŞANLARINDAN SPORDA ÖNEMLİ BAŞARI   23:48   BÜYÜKŞEHİR 2025’TE DE SOSYAL HİZMETLERİYLE TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRDİ   23:47   BÜYÜKŞEHİR 2025’TE DE SOSYAL HİZMETLERİYLE TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRDİ   23:13   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   23:11   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU: DOSTLUK VE CENTİLMENLİK KAZANDI   23:09   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BULUŞTU  
 
   
 
 

Turfanda ürünle çifte kazanç!


Türkiye’nin üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında iki farklı ürün üretimi yapan çiftçiler, üzümden önce bağların altlarına diktikleri fasulyede hasada başladı.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 12:07

Ülkede sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de turfanda örtü altı yetiştiriciliği dikkat çekiyor. Her türlü sebze ve meyvenin örtü altında yetiştirildiği kentte baharla birlikte turfanda ürünler de hasat ediliyor. Bu kapsamda Erdemli ilçesinde birçok serada üretim yapan çiftçiler, üzüm bağlarının altına başta fasulye olmak üzere farklı ürünler de dikiyor. Bölgede çiftçilik yapan Mustafa Pazar, son 5 yıldır örtü altına ürettiği turfanda üzümlerin altında fasulye yetiştirerek hem ikinci bir gelir elde ediyor, hem de üretime katkı sunuyor. Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu'dan da destek alan Pazar, bu senenin ilk fasulye hasadını yaptı. Kilogramı 60 ile 70 TL arasında satılan fasulyenin hasadından 2 ay sonra ise üzümlerin toplanması bekleniyor.

"ÇİFT ÜRÜN BİZİ İYİ BİR GELİR SAĞLIYOR"

Üçtepe Mahallesi'ne üretim yaptığını aktaran Mustafa Pazar, "Üstte siyah üzüm, altında da Aralık ayında ektiğimiz 'Sarıkız' dediğimiz yer Ayşe fasulyesi. Şu anda da hasadına başladık. Üzümün altına genelde fasulye ekiyoruz. Üzerine bir mahsul olduğundan dolayı altta da fasulye dışında bir şeyin yetişmesi bize pek uygun olmuyor. Fasulyeyi uygun görüyoruz, bunu dikiyoruz. Çift üretim olunca da bizim için iyi oluyor. Ekonomik olarak bize de iyi bir gelir sağlıyor. Üzümlerin olmasına 2 ay var, ondan önce ikinci ürün olunca biraz daha iyi oluyor" dedi. Üstte siyah üzüm altta fasulye olduğuna dikkat çeken Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu da, "Burada çift ürün tercih ediyoruz. Bazı seralarımızda da ikinci ürün olarak kavun ve marul gibi denemelerimiz var. Birinden kayıp olursa, birinden destekliyoruz. Çift ürün her zaman kazançlıdır" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA