20:59   ÇOCUKLARıN PARKıNA ZARAR VERDILER   20:57   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KURBAN BAYRAMı DÜZENLEMESI   20:56   SEÇER: “BIR KENTI TANıTMAK IÇIN BAZı ENSTRÜMANLARı KULLANMANıZ LAZıM”   20:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘ENGELSIZ MERSIN’ VIZYONU ILE YÜREKLERE UMUT OLUYOR   20:52   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU, SILIFKE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU   20:50   “GARAJ MERSIN VE KAMPÜS MERSIN BIR VIZYON PROJESIDIR”   20:48   “ÇIFTÇILERIMIZ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÜRETIMI SÜRDÜRÜYOR”   20:37   GARANTİ BBVA İLE MERSİN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ’NDEN MERSİNLİ İŞ YERLERİNE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ   17:00   TOROSLAR’DA SEMT PAZARLARıNDA DENETIM!   16:59   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN KÜLTÜR YOLU FESTIVALI TEPKISI  
 
   
 
 

Kızkalesi’nde kış günü deniz keyfi


Doğuda birçok ilde kar yağarken, Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Mersin’in Kızkalesi sahilinde güneşi görenler denizin tadını çıkardı. Hava ve deniz sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte il dışından gelenler denize girdi, birçok kişi ise aileleri ile kumsalda yürüyüş yaptı.

 

Tarih : 4 Aralık 2023 Pazartesi 14:06

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası olan Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi, sezonun bitmesiyle sakinliğe büründü. Yaklaşık 10 gün boyunca aralıklarla devam eden fırtına ve yağışlı havanın etkisini kaybetmesinin ardından güneş kendini gösterdi. Kış mevsimine rağmen hava sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte güneşi gören vatandaşlar, Kızkalesi kumsalında yürüyüş yaparken, il dışından gelen bazı kişiler de denize girme keyfi yaşadı. Geziye gelen bazı vatandaşlar ise tekne ile kaleye geçti. Denizin içindeki kaleyi gezen vatandaşlar, fotoğraf çekerek, kendilerine anı bıraktı.

“MERSİN'DE HAVALAR GÜZEL, HERKESE TAVSİYE EDERİZ”

Şanlıurfa'dan gelen vatandaşlardan Mahmut Ersöz, havanın güzel olması nedeniyle denize girenlerin olduğunu belirterek, kendilerinin de gezip tekrar memleketlerine döneceklerini ifade etti. Kış günü denize girenlerden Hasan Karşıyakalı ise Konya'dan geldiğini, memleketinde hava sıcaklığının eksileri gördüğünü söyledi. Karşıyakalı, "Mersin'de havalar güzel, herkese tavsiye ederiz, deniz suyu sıcak. Bu mevsimde Kızkalesi daha sakin ve sessiz denizin tadını daha rahat çıkartabiliyorsunuz. Sezonda biraz kalabalık olduğu için fazla zevk alamıyoruz" dedi. Öte yandan, meteorolojik verilere göre bölge genelinde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar 23-24 derecelerde olmasının beklendiği daha sonra ise yağışlı havanın etkili olacağının değerlendirildiği öğrenildi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA