23:09   BAŞKAN VEKILI BEŞIKÇI’DEN YENI SEZON ÖNCESI AKDENIZ BELEDIYE SPOR’A TAM DESTEK   23:07   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL MAHALLELERDE KAPSAMLI YOL ÇALIŞMASI   23:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:04   BÜYÜKŞEHİR’DEN MEVLİT KANDİLİ’NDE 15 BİN KANDİL SİMİDİ İKRAMI   23:03   16. ‘PMOGENÇ YAZ KAMPI’ BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN’DE BAŞLADI   23:02   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 16 CAMİDE KANDİL SİMİDİ İKRAMI   22:49   TOROSLAR’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK   22:47   ZAMANıN ÖTESINDE: MARINA VE DOĞA FOTOĞRAF YARıŞMASı BAŞLADı!  
 
   
 
 

Başkan Gültak: "Tekstil Kent Projesini hayata geçireceğiz"


Mersin Tekstil Üreticileri Derneği yönetimi ve esnafı ile bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’de ’Tekstil Kent Projesini’ hayata geçireceklerini belirterek, "Üzerinde çalıştığımız bir yer var, projesi de hazır. Esnaflarımızdan sabretmelerini, sadece bize biraz daha zaman vermelerini istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2023 Çarşamba 11:01

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, halk buluşmaları çerçevesinde Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Mersin Tekstil Üreticileri Derneğini, Sanayi Sitesi Yönetimi ile Marangozcular Sitesi yönetimi ve esnafını ziyaret etti. Gültak ve beraberindeki kalabalık heyet, geçen günlerde Marangozcular Sitesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan ve biri itfaiye eri 4 vatandaşın yaşamını yitirmesine yol açan yangında büyük zarara uğrayan işyerini de inceledi ve bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti.

"5 BİNLİKLERE UYGUN BİNLİKLER YAPACAĞIZ"

Siteler Mahallesi Akdeniz Caddesi ile 160. Cadde üzerinde faaliyet gösteren esnaf ile Gündoğdu Mahallesi Köprü Pazar Sokağı üzerinde kurulan pazaryerini gezen Başkan Gültak, alışverişe çıkan mahalle sakinleri ve satış yapan esnafla sohbet etti, taleplerini dinledi. METÜD ziyaretinde konuşan Gültak, yaklaşık 20 yıl boyunca tarım görüşü gelmeyen Mersin’de, yerel seçimleri kazandıktan sonra uzun uğraşlar sonucunda bu görüşün 2021 yılı Ocak ayında geldiğini hatırlattı. Gültak, "Üzerinden 2 yıl 3 ay geçti. Bana 5 binlikler geleli de daha 1-2 ay oldu. Ben de yakında ihaleye çıkıyorum, 5 binliklere uygun binlikler yapacağım. Bu da yaklaşık 1 yıl sürer. Tabi bu süre de benden kaynaklı değil. Hal’den Huzurkent’e kadar 2 bin hektarın üzerinde bir arazi var. Bunları etap etap yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"TEKSTİL KENT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Gültak, Mersin’de Tekstil Kent Projesi'ni hayata geçirmek istediklerinin de altını çizerek, şöyle konuştu: "Çalıştığımız bir yer var, projeleri de hazır. Ama biraz zaman istiyoruz. Önce bu seçimi atlatmalıyız. Sonra da benim seçimim var, 8-9 ay sonra. Ondan sonra o yeri aktif hale getiririz. Çünkü kentsel dönüşümle bu tür yerler açabiliyoruz. Tekstil kent projesi hedefimizde kesinlikle var. Bu işin içerisine TOKİ’yi de katacağız ki bunun görüşmelerini de yaptık. Ama biraz sabredin ve bize güvenin. Bugüne kadar biz ne söz verdiysek yerin getirdik. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var." Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, "Bakan olduğum zamanlarda da vaktimin çoğunu esnaf odalarımıza ayırdım. Çünkü esnaf odaları fidanlıktır. O fidanlık büyür; KOBİ olur, büyük sanayi olur. Türkiye’nin gerek tekstil, gerek konfeksiyonda sektörlerin birçoğunu bilirim. Hem sanayi hem devlet hem de ekonomi bakanlığımda, ihracatın da dümenine geçtiğimde gördüm ki lokomotif tekstil konfeksiyon sektörü. Bu sektör, sadece ihracat, üretim, yatırım değil, ayrıca istihdam da demek" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA