19:48   MEZITLI’DE SANATıN KALBI ATıYOR, TIYATROYA VE EĞITIME GÜÇLÜ DESTEK   19:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EV SAHIPLIĞINDE ‘KıYı KENTLERI ÇALıŞTAYı’ DÜZENLENDI   19:44   MEZITLI’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, GÜÇLENIYOR   19:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD HASTASı KORAY’A ERGOTERAPI DESTEĞI…   19:40   25 YıLDıR SAHNELERIN TOZUNU YUTAN ŞEHIR TIYATROSU’NU BINLERCE SEYIRCI YALNıZ BıRAKMADı   18:28   TARSUS’TA ÇILEK HASADı ŞENLIĞI   18:26   “14 KÖYÜN ORTASıNA ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıYORSUNUZ!”   18:24   MERSIN’DE LOJISTIKTE NITELIKLI İSTIHDAMA GÜÇLÜ ADıM   18:21   BAŞKAN YıLDıZ, “KADıN SPORCULARıMıZLA GURUR DUYUYORUZ”   18:16   KAYAN: “KÜRESEL GERILIM MERSIN IÇIN YENI BIR SÜRECIN KAPıSıNı ARALıYOR”  
 
   
 
 

Müfide İlhan Heykeline çirkin saldırı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi personeli, Kültür Park’taki rutin kontrolleri sırasında, Adnan Menderes Bulvarı Hilton yakınlarında yer alan Müfide İlhan heykelinin baş ve iki el kısmının koparılarak çalındığını fark etti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yapılan saldırı hakkında personel, Emniyet’e suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 27 Temmuz 2022 Çarşamba 10:13

2 Mart tarihinde de aynı olayın yaşanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi heykelin bakım, onarım ve restorasyon işlemini tamamlamıştı. Türkiye’de ilk kadın İl Belediye Başkanı olan Müfide İlhan’ın anısına yapılan heykel, 4 ay arayla 2 kez tahrip edildi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde Kültür Park Saha Sorumlusu olarak görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Kerem Açıkel, “26 Temmuz Salı Günü sahadaki personelimizin rutin kontrollerinde, Adnan Menderes Bulvarı Hilton yakınlarındaki Müfide İlhan heykelinin baş kısmının ve iki el kısmının koparılarak çalındığı fark edildi. Bunun üzerine Emniyet’e gerekli başvurularda bulunularak, hırsızlıkla ilgili hukuki süreç başlatıldı. 2 Mart 2022 tarihinde de yine aynı olayı yaşamıştık. O olayda da yine heykelin baş ve el kısımları çalınmıştı. Ancak hukuki süreç sonucu bunu yapan kişi yakalanmıştı” dedi. Bugün aynı şeyin yine yaşandığını kaydeden Açıkel, “Bu olayla da ilgili hukuki süreci başlattık ve yakından takip edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bu tür olayları fark etmeleri veya görmeleri halinde, anında parktaki personele bildirmelerini rica ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak, Müfide İlhan heykelinin en kısa zamanda restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız bugün heykelle ilgili çalışmaya başladılar. Heykeli en kısa zamanda eski haline getireceğiz” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA