19:12   TOROSLAR’DA BÖLGENİN EN KAPSAMLI YÖRÜK ETKİNLİĞİNE SAYILI GÜNLER KALDI   19:11   MERSİN’E MİCHELİN YILDIZLI MUTFAK GELİYOR   19:09   GENÇLER FİZİKİ YETERLİLİK SINAVLARININ PARKURLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE AŞIYOR   19:08   BÜYÜKŞEHİRLE ÇOĞALAN KOVANLAR, ARILARLA GÜÇLENEN ÜRETİM   19:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR GÖRME ENGELLİLERİ VE AİLELERİNİ TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA AĞIRLADI   16:19   MSK YENİ SEZONA SALONDA VE KUMSALDA HAZIRLANIYOR   16:18   MERSİNLİLER METEOR YAĞMURU ALTINDA AYNI HEYECANI PAYLAŞTI   16:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BALANDIZ’DAKİ ÜRETİCİ YOLUNA DESTEK   16:09   TOROSLAR’DA TEMİZLİK MESAİSİ HIZ KESMİYOR   16:01   YENIŞEHIR’DE PASTANELERE HIJYEN MARKAJı  
 
   
 
 

PKK’ya terör örgütü diyemediler!


Akdeniz Belediyesi temmuz ayı birinci oturumunda PKK tartışması yaşandı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın ‘mecliste PKK terör örgütü müdür?’ oylamasına CHP’li meclis üyeleri sessiz kaldı. Akdeniz Belediyesi temmuz ayı birinci oturumunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2022 Pazartesi 13:06

Mecliste konuyla ilgili konuşan Başkan Gültak, ret kararına tepki göstererek “Kimse ülkemizden büyük değildir. Bayrağımıza, askerimize, polisimize karşı çıkan kim olursa olsun karşısında duracağız. Şimdi soruyorum sizlere PKK terör örgütü müdür? Değil midir? Hadi oylama yapalım. PKK terör örgütüdür diyenler el kaldırsın” dedi. Gültak’ın yaptığı oylamada Cumhur İttifakı üyesi meclis üyeleri ve bağımsız meclis üyeleri el kaldırırken, CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri el kaldırmadı. CHP’li meclis üyelerinin PKK’yı terör örgütü olarak görmemesi mecliste büyük tepki çekti.  Öte yandan HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, Cumhur İttifakı mensubu Kürt kökenli meclis üyelerine dönerek, ‘Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere’ ifadelerini kullanınca mecliste tartışma çıktı. Tanrıverdi daha sonra mecliste söylediği sözünü geri aldı. Yaşanan tartışmanın ardından Başkan Gültak, oturuma 5 dakika ara verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA