19:48   MEZITLI’DE SANATıN KALBI ATıYOR, TIYATROYA VE EĞITIME GÜÇLÜ DESTEK   19:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EV SAHIPLIĞINDE ‘KıYı KENTLERI ÇALıŞTAYı’ DÜZENLENDI   19:44   MEZITLI’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, GÜÇLENIYOR   19:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD HASTASı KORAY’A ERGOTERAPI DESTEĞI…   19:40   25 YıLDıR SAHNELERIN TOZUNU YUTAN ŞEHIR TIYATROSU’NU BINLERCE SEYIRCI YALNıZ BıRAKMADı   18:28   TARSUS’TA ÇILEK HASADı ŞENLIĞI   18:26   “14 KÖYÜN ORTASıNA ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıYORSUNUZ!”   18:24   MERSIN’DE LOJISTIKTE NITELIKLI İSTIHDAMA GÜÇLÜ ADıM   18:21   BAŞKAN YıLDıZ, “KADıN SPORCULARıMıZLA GURUR DUYUYORUZ”   18:16   KAYAN: “KÜRESEL GERILIM MERSIN IÇIN YENI BIR SÜRECIN KAPıSıNı ARALıYOR”  
 
   
 
 

Akdeniz’de semt pazarlarında tartı kontrolü


Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ölçü Tartı Ayar Memurları; hileli satışları engellemek ve vatandaşların mağdur edilmesini önlemek amacıyla semt pazarlarını denetliyor, satıcıların kullandığı tartı ve etiketleri kontrol ediyor.

 

Tarih : 9 Haziran 2022 Perşembe 14:32

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ‘Pazaryerleri Uygulama Yönetmeliği’ kapsamında; vatandaşların sağlıklı, kaliteli ve eksiksiz hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü Tartı Ayar Memurları, vatandaşları aldatmaya yönelik girişimleri engellemek amacıyla, ilçe sınırlarında kurulan pazaryerlerinde, satıcıların kullandığı terazileri, kilogram tartı ağırlıklarını ve etiketleri kontrol etti.

TARTILAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ

Son olarak, vatandaşların talebiyle Akdeniz Belediyesi tarafından mahalleye kazandırılan Karacailyas kapalı semt pazarında gerçekleşen denetimlerde, ekipler tarafından hassas kontrolü yapılan ve sorunsuz olduğu tespit edilen terazilere damga vurulup etiket yapıştırıldı. Sorunlu olan tartıları da düzeltilmeleri veya en kısa sürede değiştirmeleri için satıcılara süre verildi. Denetimler esnasında ekipler, hileli satışlarla haksız kazanç sağlayıp vatandaşların mağdur edilmemesi yönünde pazarcı esnafına uyarılarda da bulundu.  Öte yandan, mutfak ihtiyaçları için alışverişe çıkan vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akdeniz Zabıta ekipleri, daha önce de ilçe sınırlarında kurulan semt pazarlarına tartı kontrol noktaları kurarak, hileli satışları önlemek için denetimler gerçekleştirmişti. Bu uygulama da kısa aralıklarla ilçe genelinde devam edecek.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA