00:14   YENIŞEHIR’DE “YENIŞEHIR MODELI”NIN 11. DÖNEM SERTIFIKA TÖRENI YAPıLDı   00:11   “İHRACATıN FINANSMANı BULUŞMALARı” MERSIN’DEYDI   00:08   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   00:03   BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA SEKTÖR PAYDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ   00:01   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   23:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE KADıNLAR EKONOMIK ÖZGÜRLÜKLERINI KAZANıYOR   23:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘ULUSLARARASıLAŞMA’ VIZYONUYLA KENTI DÜNYA SAHNESINE TAŞıYOR   23:38   MÜSİAD MERSİN BAŞKANI KAYAN: YAPISAL REFORMLAR EKONOMİK GÜVENİ GÜÇLENDİRİR   00:53   BAŞKAN SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   00:49   “BELEDIYELERE EK BÜTÇE VERILMELI”  
 
   
 
 

Gelir getirici ağaçlar köylünün geçim kaynağı oldu


Mersin’in Mut ilçesinde gelir getirici tür olan zeytin ağaçlandırılması ve delice aşılaması yapılan alanların, civardaki köylülerin geçimine katkı sağladığı bildirildi.

 

Tarih : 9 Haziran 2022 Perşembe 12:21

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mut Orman İşletmesi çalışma sahalarında incelemelerde bulundu. Akduman’a, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Mut Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, müdür yardımcıları ve şefler eşlik etti.

3 YILDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

İşletme Müdürü Poscu, '2022 Ağaçlandırma Programı' çerçevesinde Selamlı Köyünde yürütülen gelir getirici zeytin ağaçlandırması ve delicelerin aşılanması proje sahasında çalışmalar hakkında Akduman’a bilgi verdi. Poscu, proje sahasının toplam 125 hektarlık bir alanda yürütüldüğünü, bu çalışma ile saha civarında yaşayan köylülerden 94 hanenin gelir seviyelerinin yükseltilmesine katkı sağlanacağını belirtirken, yıllık ortalama 40 hektar alanda yapılacak çalışmaların 3 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini, bakım ve korumalarını yapmak şartıyla vatandaşlara faydalanma hakkı verildiğini söyledi.

KÖY HALKI MEMNUN

Selamlı Mahallesi Muhtarı Şevket Tanyeri de çalışmadan köy halkı olarak çok memnun olduklarını, yabani zeytinlerin aşılanması işlemini yıllardan bu yana 'kabuk aşısı' yöntemi ile yaparak başarılı olduklarını kaydetti. Proje gereği genetik çeşitliliğin devamı için mevcut delicelerin yüzde 25'nin aşılanmadan bırakılmasına dikkat ettiklerine de sözlerine ekledi. Çamlıca Orman İşletme Şefliği endüstriyel ağaçlandırma sahalarında yeni tesis sahalar ile geçen yıl dikimi yapılan sahaların kontrollerini de yapan Bölge Müdürü Akduman, Çamlıca yangın ilk müdahale ekibini de ziyaret etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA