23:57   MERSİN’DE ULAŞIM BÜYÜKŞEHİR İLE ÇAĞ ATLIYOR   23:56   MERSİN’DE BİTKİN DÜŞEN AT KURTARILDI: YENİ YUVASI ANTALYA OLDU   23:53   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN DSİ SULAMA KANALINDA HAYATİ GÜVENLİK ÖNLEMİ   23:52   “EMEKLİYE REVA GÖRÜLEN ZAM, YOKSULLUĞUN GÜNCELLENMİŞ TARİFESİDİR”   23:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN SERAMİK KURSU KURSİYERLERİ SANAT ESERLERİYLE HAYRAN BIRAKTI   23:49   MERSİN BÜYÜKŞEHİR METAN GAZINI ELEKTRİĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   16:18   MERSİN-HİNDİSTAN TİCARETİNDE YENİ İŞ BİRLİĞİ ARAYIŞI   19:21   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN KAPSAMLI FIRIN DENETİMİ   19:20   TOROSLAR BELEDİYESİ ÇOCUKLARI AKIL VE ZEKA OYUNLARIYLA BULUŞTURUYOR   19:18   AHKİB BAŞKANI AYTEK: YAKIN TEDARİK AVANTAJINI KALICI KAZANIMA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ  
 
   
 
 

Carettalar için Kazanlı Sahili’ni temizlediler


Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği, Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağası üreme alanlarından biri olan Kazanlı Sahili’nde kapsamlı bir çevre temizliği yaptı. Belediye ile derneğe bağlı ekipler ve yaklaşık 300 öğrenci, yapılan temizlikte onlarca poşet çöp topladı.

 

Tarih : 20 Mayıs 2022 Cuma 10:53

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağaları konusunda farkındalık yaratmak amacı ile yıllardır sürdürülen ortak proje devam ediyor. Akdeniz Belediyesi, kentteki yerel topluluk ve gençlerle vahşi ve doğal yaşamı korumak amacıyla çalışmalarını sürdüren Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği ile etkinlik düzenledi. Bu kapsamda her yıl Mayıs ve Eylül ayları arasında Kazanlı Sahili'ne yumurtalarını bırakmaya gelen deniz kaplumbağaları için çevre temizliği yapıldı.

BAŞKAN GÜLTAK; “HALKIMIZIN DUYARLIK OLMASI TEK RİCAMIZDIR”

'Farkında Ol, Farkındalık Yarat' sloganı ile düzenlenen etkinliğe Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği'nin yerli ve yabancı uyruklu gönüllüleri ile ilçe genelinde bulunan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Kilometrelerce uzunluktaki sahil temizliği sonrası toplanan poşetler dolusu çöp ve atıklar, bertaraf tesisine ulaştırılmak üzere Çöp Taksi’ye yüklenerek sahilden çıkarıldı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada belediye olarak temiz ve sağlıklı bir çevre için ekiplerin 7/24 görevinin başında olduğunu ifade etti. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin en büyük sorumluluklarından olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Sadece insanlarımızın yaşadığı çevreyi değil, diğer tüm canların ve canlıların da yaşadığı habitatları korumak zorundayız. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranması tek ricamızdır. Deniz kaplumbağaları için Kazanlı sahilimizde gerçekleşen temizlik etkinliğine katılan yerli ve yabancı gençlerimize, öğrencilerimize, çevre gönüllülerine ve ekiplerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA