00:14   YENIŞEHIR’DE “YENIŞEHIR MODELI”NIN 11. DÖNEM SERTIFIKA TÖRENI YAPıLDı   00:11   “İHRACATıN FINANSMANı BULUŞMALARı” MERSIN’DEYDI   00:08   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   00:03   BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA SEKTÖR PAYDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ   00:01   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   23:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE KADıNLAR EKONOMIK ÖZGÜRLÜKLERINI KAZANıYOR   23:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘ULUSLARARASıLAŞMA’ VIZYONUYLA KENTI DÜNYA SAHNESINE TAŞıYOR   23:38   MÜSİAD MERSİN BAŞKANI KAYAN: YAPISAL REFORMLAR EKONOMİK GÜVENİ GÜÇLENDİRİR   00:53   BAŞKAN SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   00:49   “BELEDIYELERE EK BÜTÇE VERILMELI”  
 
   
 
 

Tarsus’ta soya fasulyesi ekimi yapıldı


Tarsus Belediyesinin ‘Ata Tohumu Miras Projesi’ çerçevesinde çiftçiye destek olmak, üretim verimini arttırmak amacıyla başlattığı yerli tohum atağı, soya fasulyesi ekimi ile devam ediyor.

 

Tarih : 20 Mayıs 2022 Cuma 10:05

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yerli tohumu yaygınlaştırmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla başlayan seferberlik aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Tarsus Belediyesi arasında yapılan protokolle birlikte çiftçi Hüsne Güllü’ye verilen soya fasulyesi tohumları, tarımsal hizmetler müdürlüğü ziraat mühendisleri ile birlikte tarlasına ekildi. Arazide 5 dekar yerli tohum soya fasulyesi ekimi yapıldı. Hacıbozan mevkiinde gerçekleştirilen ekime, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler ve çiftçiler katılım sağladı. Özellikle yağlı bir bitki olduğu ve yem sanayinde kullanılan ve aslında dünyanın bir numaralı bitkisel ürünü olan soya fasulyesinin ekiminden hasadına kadar destek olan ziraat mühendisleri, yerli tohumun çiftçilere ulaştırılması ve sağlıklı yetiştirebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

BAŞKAN BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Desteklerinden ötürü Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a teşekkür eden çiftçi Hüsne Güllü, "Başkan Bozdoğan’ın çiftçilere desteği sayesinde tarlamda birçok çeşit üretiyorum. Bugün de 5 dönüm soya tohumunu ziraat mühendislerimizin de desteği ve yönlendirmeleri ile tarlama ektik. Diğer desteklerinden çok güzel randıman aldım. Belediyemiz bizlere karşı çok duyarlı, çok memnunuz, ne istersek yok denilmedi bu sebeple minnettarız" dedi. Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi ise yerli çeşit soya tohumunu deneme imkanı bulduklarını belirterek, "Yerli çeşit diğer çeşitlere oranla daha verimli. Denedikten sonra Tarsus Belediyesi olarak çiftçilerimize tanıtımı yapacağız. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın tensipleriyle çiftçiye dokundukça, çiftçiye ulaştıkça, çiftçiyle, üreticiyle bir araya geldikçe bu işlerin daha çok artacağını ve desteklerle çiftçilerimizin üreticilerin yanında olacağımızı gösteririz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA