01:09   “YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   01:06   BAŞKAN SEÇER, CHP MUT ILÇE ÖRGÜTÜNÜ ZIYARET ETTI   01:04   BAŞKAN SEÇER, ‘64. MUT KARACAOĞLAN KAYıSı KÜLTÜR VE SANAT FESTIVALI’NE KATıLDı   01:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MÜZIK KURSLARı VATANDAŞLARıN RUHUNA DOKUNUYOR   01:01   TARSUS’TA GERI DÖNÜŞÜM HAMLESI BÜYÜYOR   00:59   AKİB’IN YENI DÖNEM KOORDINATÖR BAŞKANı İMAM GAZALI HıRADAĞı   00:58   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   00:36   BAŞKAN SEÇER, NEVŞEHIR’IN MUSTAFAPAŞA BELDESINDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   00:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE DIJITAL GELECEK YATıRıMı   00:32   BAŞKAN SEÇER, YEREL DEMOKRASIYI GÜÇLENDIREN ‘MERSIN SIVIL KATıLıM ZIRVESI’NE KATıLDı  
 
   
 
 

Akdeniz Zabıtası’ndan fiyat-etiket denetimi


Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlık ve esenliği için, ilçe sınırlarında bulunan AVM ve marketlerde fiyat-etiket kontrolü ile gıdaların son tüketim tarihine yönelik denetim ve kontroller yaptı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 13:32

Geçtiğimiz aylarda özellikle yağ ve şeker stokçularına karşı harekete geçen Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması amacıyla, ilçe sınırları içinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor.  Sürekli sahada olan Akdeniz zabıta ekipleri, bir yandan fahiş fiyatları tespit edip haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla işyerlerini denetlerken, diğer yandan ürünlerin etiket-fiyat kontrolleri, gramajları ile son kullanım tarihlerinin de kontrolünü yapıyor.

SEÇİLEN ÜRÜNLER KASAYA GÖTÜRÜLÜP FİYAT-ETİKET KONTROLÜ YAPILDI

Özellikle vatandaşların en çok tükettiği gıdalar olan yağ, çay, şeker, peynir, süt, yumurta, tavuk eti ve dondurulmuş ürünleri seçip kasaya götüren zabıta ekipleri, etiket fiyatı ile kasa fiyatlarını karşılaştırıp not aldı. İnsan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde, temizlik ve hijyen denetimi de yapılırken, eksiği görülen işletme sahipleri uyarıldı, eksikleri tamamlamaları için kendilerine süre verildi. Zabıta ekipleri, fahiş fiyatlı, eksik veya son kullanma tarihi geçmiş ürün satmaları halinde uygulanacak ağır cezai yaptırımlar hakkında işletme sahipleri ile personele bilgi verip, etiket-fiyat uyumu, gramaj ve işyerlerinin temizliği hakkında dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulundu. Akdeniz Belediyesi Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün, vatandaşların mağdur olmaması adına özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletme ve işyerlerine yönelik denetimleri aralıksız şekilde devam edecek. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA