00:07   ÖĞRENCILER, 23 NISAN SEVINCINI BAŞKAN SEÇER ILE PAYLAŞTı   00:06   KOÇAK’TAN 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   00:05   MERSIN BAROSU KADıN VOLEYBOL TAKıMı BRONZ GRUPTA BIRINCILIK KUPASıNıN SAHIBI OLDU   00:03   ÇOCUKLAR DILEK AĞACı HEDIYELERIYLE BULUŞTU   00:02   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı MESAJı   23:59   23 NISAN’DA MEZITLI’DE RENKLI GÖRÜNTÜLER   23:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE KENT BIR KEZ DAHA BEYAZPERDEYE TAŞıNıYOR   23:56   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN TARSUS’TA MÜZE KONSERI   16:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı AHMET SERKAN TUNCER’DEN 23 NISAN MESAJı   16:00   BAŞKAN YıLDıZ’DAN “23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı” MESAJı  
 
   
 
 

Yanan ormanlık alanlar dağ laleleri ile renklendi


Mersin’in Silifke ilçesinde 29 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlar tohum ekme ve fidan dikme projeleri ile yeşillendirilirken, bir yandan da doğal olarak yetişen ve endemik bitki olan dağ laleleri (Tulipa armena) ile renklenmeye başladı.

 

Tarih : 11 Nisan 2022 Pazartesi 11:14

İlçeye bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nde, yanan kızılçam ağaçlarının kesilmesinin ardından, bölgede ilk kez endemik bitki olan dağ laleleri görülmeye başlandı. Baharla birlikte yanan ağaç kütükleri arasında doğaya farklı bir renk katan dağ laleleri, adeta renk cümbüşü yaşatıyor. Bölgede yangın sonrası ilk defa görülen endemik bitki dağ laleleri doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

3 BİN HEKTAR ALAN ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Yeşilovacık Mahallesi'nde 29 Temmuz 2021 tarihinde çıkan orman yangınında 3 bin hektar ormanlık alan zarar görmüş ve sonrasında temizlik çalışmaları yapılmıştı. Yanan alanlara ise Silifke Orman İşletme Müdürlüğünce şu ana kadar 12 ton kızılçam tohumu ile diğer türlerden yaklaşık 200 milyon adet tohum sahaya atıldı. Dikim yoluyla ise ağırlıklı olarak 21 bin adet kızılçam olmak üzere 200 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Yeniden orman tesisi ve ağaçlandırma çalışmalarında, yangından etkilenen yerleşim yerlerinin etrafında, yangına dirençli türler olan 90 bin adet keçiboynuzu, 6 bin adet badem, 34 bin adet servi, 10 bin adet fıstıkçamı, 10 bin adet zakkum gibi gelir getirici türlerin dikimlerinin yapıldığı bildirildi. Fotoğraf tutkunu Murat Pancar ise yanan ormanlık alanlarında çıkan dağ lalelerinin doğaya ayrı bir güzellik kattığını kendilerinin de bu güzelliği çektiklerini belirtti. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA