00:07   ÖĞRENCILER, 23 NISAN SEVINCINI BAŞKAN SEÇER ILE PAYLAŞTı   00:06   KOÇAK’TAN 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   00:05   MERSIN BAROSU KADıN VOLEYBOL TAKıMı BRONZ GRUPTA BIRINCILIK KUPASıNıN SAHIBI OLDU   00:03   ÇOCUKLAR DILEK AĞACı HEDIYELERIYLE BULUŞTU   00:02   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı MESAJı   23:59   23 NISAN’DA MEZITLI’DE RENKLI GÖRÜNTÜLER   23:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE KENT BIR KEZ DAHA BEYAZPERDEYE TAŞıNıYOR   23:56   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN TARSUS’TA MÜZE KONSERI   16:02   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı AHMET SERKAN TUNCER’DEN 23 NISAN MESAJı   16:00   BAŞKAN YıLDıZ’DAN “23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMı” MESAJı  
 
   
 
 

Domates üreticisinin yüzü gülüyor


Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates, üreticilerden kilogramı 15.50 ila 16.50 liradan alınıyor. Örtü altında toplanan domates, Atayurt Hal Tesisleri’ne getiriliyor. Burada tüccar tarafından kilogramı 15.50 ila 16.50 liradan alınan domates, farklı illerdeki marketlere satılıyor.

 

Tarih : 10 Nisan 2022 Pazar 18:10

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, üreticilerin fiyattan memnun olduğunu belirterek, bir süre daha bu seviyelerde kalması halinde çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi. Örtü altı domates tarlada 15.50 ila 16.50 liradan alıcı bulurken marketlerde 23 ila 30 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

RUSYA’YA İHRAÇ EDİLECEK

Türer, bu ay sonuna kadar hasat edilen ürün miktarının artacağını, Rusya başta olmak üzere talebe göre ihracatın başlayacağını belirtti. Türer, 4 bin dönümü sera olmak üzere ilçe genelinde yıllık 14 bin 500 dönümde 175 bin ton domates hasat edildiğini kaydetti. Türer, seradaki domatesin arılarla döllendiğini, bu nedenle dolgun, şekli düzgün, rengi koyu olduğunu belirtti. Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer, bir sezonda serada iki ekim yapıldığını belirterek, Yörede çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin domates olduğunu ifade etti. Türer, kışlık domateste Ekim ayı ortalarında başlayan hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı ortalarında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. (iHa)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA