Tarsuslu gaziler Çanakkale gezisinden döndü


Tarsus Belediyesinin organizasyonu ile 4 günlük program kapsamında Çanakkale, Bursa, Eskişehir ve Anıtkabir’i ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi ile Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyesi gaziler, Tarsus’a döndü.

 

Tarih : 13 Aralık 2021 Pazartesi 12:34

Tarsus Belediyesinin, 27 Aralık Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği gezi programında Tarsuslu gaziler, Çanakkale, Bursa, Eskişehir ziyaretlerinde bulundu. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahına ziyaret ile taçlandırıldı. Tarsuslu gaziler ilk olarak Çanakkale’de Şehitlik Abidesi, Conk Bayırı, Seyit Onbaşı Anıtlarını ve yarımadada bulunan şehitlikleri ziyaret ederek tarihi yeniden canlandırdı. Bursa’da ise Osman ve Orhan Gazi türbeleri, Anadolu Türk mimarlığının en büyük camisi olan Ulu Camii ziyaret edildi, ardından Eskişehir’e hareket ettiler.

SON DURAK ATATÜRK’ÜN EBEDİ İSTİRAHATGAHI OLDU

Gezinin son durağı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı oldu. Tarsuslu gaziler, yapılan resmi törenlerin ardından Anıtkabir’e giriş yaptı. Ziyaret programı kapsamında grup, ilk önce Atatürk'ün anıt mezarı önünde saygı duruşunda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım mozoleye çelenk sundu. Daha sonra Anıtkabir müzesini gezen Tarsuslu gaziler, önce Atatürk'ün kullandığı özel objelerin yer aldığı bölümü inceledi, ardından müzede yer alan Kurtuluş Savaşı'nın temsili olarak canlandırıldığı bölümleri rehber eşliğinde gezdi. Gaziler, Anıtkabir'de duygu dolu anlar yaşadı. 4 günlük ziyaretlerini tamamlayan gazileri Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan karşıladı. Karşılamada oldukça duygulu anlar yaşanırken, gaziler Başkan Bozdoğan'a sarılarak teşekkürlerini iletti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA