23:32   BAŞKAN YıLDıZ’ıN KıRSAL HAMLESI ÜRETICIYI SEVINDIRDI   23:30   ASKıDA EKMEKLE BÜYÜYEN DAYANıŞMA MEZITLI’DE   23:27   TARSUS BELEDIYESI KAPı KAPı GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURUYOR   23:25   MERSIN BAROSU’NDAN ÇIÇEK YERINE EĞITIME BAĞıŞ   23:20   AŞKıN ZAMANSıZ HIKÂYESI “ROMEO VE JULIET” SEVGILILER GÜNÜ’NDE SAHNEYE TAŞıNıYOR   23:17   VELILER: “SILIFKE’NIN BÖYLE BIR YERE IHTIYACı VARDı”   23:06   EVCI MAHALLESI’NDE BULUNAN METRUK BINANıN KONTROLLÜ YıKıMı GERÇEKLEŞTI   23:02   ÇOCUKLARıN HAYALLERI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ   22:58   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘HAMZABEYLI KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESI’NIN AÇıLıŞıNA KATıLDı   22:50   “OTOMOTIV PIYASASıNDAKI DURGUNLUK KıRıLMALıDıR”  
 
   
 
 

Günlük 3 milyon nitril eldiven üretilecek


Akdeniz bölgesinin kişisel koruyucu donanım ürünleri üreticisi Enmed Global, Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip nitril eldiven üretim fabrikasını Ankara’da kurdu. ’Enmed Gloves’ adıyla kurulan fabrikada 8 üretim hattında, günlük 3 milyon eldiven üretilecek.

 

Tarih : 18 Kasım 2021 Perşembe 12:38

Mersin Serbest Bölge’de bulunan 5 ayrı fabrikasında 3 katlı maske, tek kullanımlık tulum, tek kullanımlık önlük, bone, galoş ve diğer kişisel koruyucu donanım ve medikal tekstil ürünlerinin uluslararası regülasyonlara uygun olarak üretimini yapan ve sterilizasyon tesisinde bu ürünleri sterilize ederek doğrudan ihracatını gerçekleştiren firma, Ankara’da en çok üretim kapasitesine sahip olan nitril eldiven fabrikası yatırımı ile Türkiye içinde de gücünü göstererek yatırımlarını sürdürmek ve ihracatını her geçen gün artırmak niyetinde.

"GÜNLÜK 3 MİLYON, AYLIK 90 MİLYON ELDİVEN ÜRETECEK"

Firmanın satış ve pazarlama müdürü Ökkeş Özpolat, "Ankara’da 12 bin 500 metrekare alanda kurulu fabrikasında, 24 saat kesintisiz üretim ile aylık 90 milyon nitril eldiven üretimi gerçekleştirecek olan firma, bu alanda Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip eldiven üreticisi konumunda. Yüzde 100 yerli üretim makineler ile kesintisiz üretim yapacak olan akıllı eldiven fabrikasının tüm faaliyeti SAP programı ile takip edilecek. Hammadde girişinden, ürün çıkış kalite kontrol sürecine kadar tüm üretim aşamaları bilgisayarlarla izlenecek" dedi. Nitril eldiven üretimi konusunda dünyanın en büyük üreticilerinin, nitril eldivenin hammaddesi olan kauçuk rezervlerine sahip olan ve bu rezervlere en yakın konumda olan Uzak Doğu ülkelerinde bulunduğunu ifade eden Özpolat, "Nitril eldiven pazarında Malezya yaklaşık yüzde 55’lik bir oranla pazarın lideri konumunda. Malezya’nın ardından Vietnam, Çin ve Tayland geliyor. Ancak son yıllarda dünyada ortaya çıkan lojistik sorunu ve navlun bedellerinde yüzde 400'ü bulan artış bütün dünyayı her alanda olduğu gibi eldiven tedariki konusunda da yeni arayışlara sürükledi. Bu arayışa Türkiye’nin konumu dolayısıyla Avrupa ve Amerika pazarlarına kolay ulaşım avantajı da eklendiğinde, kurulan bu nitril eldiven üretim tesisi, uzak doğudaki rakipleri ile kıyaslandığında önemli bir avantaja sahip bir duruma gelmiş bulunuyor. Buradan çıkan ürünler, Avrupa’nın en uzak noktasına 7 günde, Amerika’ya ise 20 günde deniz ve karayolu ile sevk edilebiliyor" diye konuştu. Özpolat, bu girişim ile Türkiye'nin nitril eldiven konusunda dışa bağımlılığının azalacağını ve dünya nitril eldiven pazarında önemli bir oyuncu haline geleceğini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA