17:55   BAŞKAN YıLDıZ, KÜÇÜK SANAYI ESNAFıYLA BULUŞTU   17:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, HALK KART VE ÖĞRENIM YARDıMı TUTARLARıNı HESAPLARA YATıRDı   17:52   İŞSIZLIK DÜŞMÜYOR, GENÇLER IŞ ARAMAKTAN VAZGEÇIYOR!   17:51   MEZITLI’DE HEYELAN, BAŞKAN TUNCER SAHADA, ÇALıŞMALAR SÜRÜYOR   17:47   KıRATLı, HEYELAN BÖLGESINDE INCELEMELERDE BULUNDU   17:45   BAŞKAN SEÇER, AKDENIZ ILÇESI KANALIZASYON HATTı YAPıM ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   17:44   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘AĞAÇLANDıRMA KAMPANYASı’   17:42   TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ MASAL VE DRAMA ATÖLYESI’NDE ÇOCUKLARıN HAYAL GÜCÜ VE ILETIŞIMI GELIŞIYOR   23:13   TOROSLAR’DA ÇÖZÜM MERKEZI ILE VATANDAŞ ODAKLı HIZMET   23:10   MERSIN’DE HEDEF %50’NIN ÜZERINDE KALıCı ISTIHDAM VE KATMA DEĞERLI BÜYÜME  
 
   
 
 

Rekolte yüksek, fiyatlar düşük


Türkiye’nin narenciye deposu Mersin’de narenciye hasadı devam ediyor, ancak limonun dalında 50 kuruştan, portakalın ise 80 kuruş ila 1 lira aralığında satılması, üreticiyi memnun etmiyor. Çiftçinin narenciyeden para kazanamadığını belirten Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, önlem alınmasını ve üretim maliyetlerinin makul seviyeye düşürülmesini istedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2021 Perşembe 12:05

Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 25’ini karşılayan Mersin’de, gün ağarmadan işe koyulan tarım işçilerinin narenciye hasadı aralıksız sürüyor. İşçiler, Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Bekirde Mahallesi'ndeki narenciye bahçelerinde de mandalina ve portakal hasadı yapıyor.

“PORTAKAL, DALINDA 80 KURUŞ-1 LİRA ARALIĞINDA SATILIYOR”

Narenciye bahçesinde açıklama yapan Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mersin’de narenciye hasadının aralıksız devam ettiğini söyledi. Bu yıl portakalda rekoltenin yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, ancak sulama sıkıntısı nedeniyle kalitede biraz sıkıntı olduğunu ve epeyce zarar gördüklerini dile getirdi. Türkiye’nin portakal ihtiyacının yüzde 30-35’ini Mersin’in karşıladığını vurgulayan Yılmaz, “Üretimde sıkıntımız yok ama maalesef değer olarak karşılığında sıkıntımız var. Şu anki yaşadığımız problem bu. Portakal dalında 70-80 kuruş-1 lira ortalamasıyla satılıyor. Üretim maliyetlerini zor karşılayan bir rakamla karşı karşıyayız. Limon daha da kötü, dalında 50 kuruşa kadar indi. Mandalina ilk zamanlar biraz iyiydi, şu an mandalinada da sıkıntı var” dedi.

"ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ"

Çiftçinin artık narenciyeden para kazanamadığını savunan Yılmaz, beklenti ve taleplerini şöyle dile getirdi: “Çiftçinin üretimde hiçbir sıkıntısı yok; talebimiz öncelikle pazar ve üretim maliyetlerinin makul seviyeye düşürülmesi. Bu konuda ciddi çalışmalar yapmalı, çiftçimiz üretimde tutulmalı. Girdi maliyetleriyle ilgili sıkıntı var. Hatta şunu söyleyebilirim; artık 2021 yılı bitti, sezon bitiyor, yılbaşı itibariyle 2022’de üretim maliyetlerinin çok ciddi bir yükselişle devam edeceğini duyuyoruz. Yılbaşında yeniden zam geleceği söyleniyor. Yılbaşında böyle bir zam gelirse çiftçi bu gübreyi alıp üretimde kullanamayacak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA