13:54   İMARDA YENİ DÖNEM İNŞAATTA YENİ DÜZEN   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR SİLİFKE’DEKİ SON STABİLİZE YOLU DA ASFALTLA BULUŞTURDU   13:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAYESİ TURİZM TESİSLERİNİ DENETLİYOR   13:50   TARSUS’TA KÜLTÜR, SANAT VE SOSYAL YAŞAM AYNI ÇATIDA BULUŞACAK   13:36   MEZİTLİ BELEDİYESİ SU PARKI YAZ SEZONUNU AÇTI   11:18   5. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR   11:17   MESKİ’DEN KAPSAMLI YAĞMUR SUYU HATTI, IZGARA VE MENFEZ TEMİZLİĞİ   11:16   BÜYÜKŞEHİR MAHALLE MUTFAKLARI 59 NOKTADA VATANDAŞIN HİZMETİNDE   11:15   AKİB’DEN İLK YARIDA 9,68 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT   11:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜLNARLI ÜRETİCİLERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK  
 
   
 
 

Tarsus’ta Süslü Kadınlar Bisiklet Turu


Mersin’in Tarsus ilçesinde ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ gerçekleştirildi. Yarenlik alanında bir araya gelen kadınlar, bisikletleri ile kent merkezinde tur attı. Bisikletin önemi anlatan bir açıklama yapan Süslü Kadınlar Organizasyonu Serpil Kara, 9 yıldır bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

 

Tarih : 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:07

Kara, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehirde, yaklaşık 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.

 

ŞEHİR TUTU ATTILAR


Ortak dilek ve istekleri olduğunu belirten Kara, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınlar daha sonra bisikletlerine binerek, Yarenlik alanı, Kültür Parkı, Kleopatra Kapısı ve Tarsu güzergahında şehir turu yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA