18:02   AKDENIZ ZABıTASı’NDAN PAZARLARDA ETIKET VE TARTı DENETIMI   18:00   BAŞKAN SEÇER’DEN 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:58   EMLAK VE ÇEVRE TEMIZLIK VERGISI ILK TAKSIT ÖDEMELERINDE SON GÜN 1 HAZIRAN   17:57   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN, 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE’NIN GENÇLIĞI GELECEĞINI BAŞKA ÜLKELERDE ARıYOR”   17:53   BAŞKAN TUNCER: “19 MAYıS, BAĞıMSıZLıK MEŞALESININ YAKıLDıĞı GÜNDÜR”   17:52   KOÇAK’TA 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:48   ‘ÜRÜN DESENI VE HASAT TAKVIMINI ETKIN YÖNETMELIYIZ’   01:18   TARSUS’TA FESTIVALIN ILK AKŞAMıNDA ÇOCUKLARıN SEVINCINE MELIS FIS DAMGA VURDU   01:16   “KÖYLÜNÜN AĞACıNı KESMEK, ÜRETICININ EKMEĞINI KESMEKTIR”  
 
   
 
 

CHP heyeti esnafla buluştu


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, beraberinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve İl Başkanı Adil Aktay ile birlikte, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Birliği bağlı Esnaf Odası Başkanları ile bir araya geldi.

 

Tarih : 18 Eylül 2021 Cumartesi 15:50

Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarların genelde ve yerelde çözüm bekleyen sorun ve beklentilerini içeren bir raporu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e iletirken,  Parekende yasasının düzenlenmesi,  zincir marketler ve AVM’lere sınırlama getirilmesi,  kente 5 bin işyeri kapasiteli  sanayi sitesi kazandırılması,  Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Bit Pazarını kapsayan alanın düzenlemesi,  şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirilmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi gibi sorunlarına acil çözüm üretilmesini istedi.

 

ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI ZORLUYOR


Mersin’de pandemi döneminde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren esnaf sanatkarların işyerlerinin kapandığını bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, bu süreç içerisinde gıda kolisine muhtaç kalan esnafa Mersin’de Büyükşehir Belediyesince 18 bin gıda kolisi dağıtıldığını, esnafın evinde ve işyerinde kullandığı su ücretlerinin 500 liralık bölümünün karşılandığını ifade ederek, bu desteklerinden dolayı  Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti.  Başkan Dinçer, mahalle aralarında faaliyet yürüten zincir marketlerin ilimizde 800‘ü geçtiğini, 2015 yılından bu yana Mersin’de  zincir market sayılarında yüzde 200’lük artış olduğunu belirterek, esnaf sanatkarların bu durumdan olumsuz etkinlendiğinin altını çizdi ve  zincir marketlerin kuruluşu ve açılışı, çalışma usulleriyle ilgili acil düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.


ESNAF PANDEMİNİN İZLERİNİ HALEN TAŞIYOR


Dinçer, esnaf sanatkarların pandeminin izlerini hala taşıdığını, borçlarını, vergilerini ve sgk’sını  ödemekte zorlandığını, bu durumun hafifletilmesi amacıyla sıfır faizli, uzun dönemlere yapılan ödeme planıyla bütün esnaf sanatkarlara finansal destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Yine Mersin Büyükşehir Belediyesince dar gelirli ihtiyaç sahibi kişilere yönelik hazırlanan sosyal destek uygulaması Halkkart alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması ile esnafa katkı sağlandığını kaydeden Başkan Dinçer, Türkiye’de ilk kez Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin (MESDEM) n Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirildiğini, Belediye, esnaf sanatkar ve meslek odaları işbirliğinde kentin ekonomisinin planlanması, sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla  ortak projelerin yürütüldüğünü belirtti. Dinçer,   Büyükşehir Belediye Başkanlığının koordinesinde ve dört merkez ilçe belediye başkanlığının doğal üyesi olduğu MESDEM Üst kurulunun çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olacağının altını çizdi.   Dinçer, Mersin’de kente 250 km uzaklıkta ilçeler bulunduğunu kaydederek, ulaşım sektöründeki esnafın çözümüne çare olunması amacıyla uzak ilçelere UKOME  görevlisi atanmasını istediklerini kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA