18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU   18:26   TARSUS’TA YEREL KALKıNMA HAMLESI VE YENI TEŞVIK SISTEMI ANLATıLDı   18:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZI EĞITIMI   18:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 208. CADDE’YI YENILEYEREK GÜVENLI ULAŞıMı SAĞLADı   18:21   BAŞKAN SEÇER, TBB TARAFıNDAN DÜZENLENEN ‘ARAÇ TESLIM TÖRENI’NE KATıLDı  
 
   
 
 

Amal’ın üçüncü durağı Tarsus oldu


Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye’den İngiltere’ye doğru yola çıkmıştı. Gaziantep’ten yola çıkan Amal’ın 8 bin kilometrelik yolculuğundaki üçüncü durağı Tarsus oldu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da Amal’ın Yürüyüşü etkinliğine katıldı.

 

Tarih : 30 Temmuz 2021 Cuma 12:11

Mülteci çocukların aileleriyle ya da aileleri olmadan çıktıkları zorlu yolculuğa dikkat çekmek için Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle başlatılan The Walk (Yürüyüş) projesi kapsamında hazırlanan kukla formundaki Küçük Amal Tarsus’a da uğradı. Tarsus Kent Konseyinin de destek verdiği proje kapsamında Küçük Amal, Tarsus Ulu Camiyi ziyaret etti, Kubat Paşa Medresesindeki etkinliğe katıldı, çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.

 

"TARSUS, MEDENİYETİN GÖZ BEBEĞİDİR"


Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, “Amal’ın Gaziantep’ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta; medeniyetin göz bebeği Tarsus” dedi. Amal’ın bu yolculuğunun amacının farkındalık oluşturmak, mülteci çocukların bir iç savaştan sonra sığındıkları ülkedeki sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Bozdoğan, “Elbette ki buradaki en önemli unsur özellikle mültecilerimizin bizlerin sorunu olmadığı, onları sorun olarak görmediğimizdir. Bu süreçte de Amal’ın farkındalığını ortaya koyarken yaşadığımız sorunlarla yüzleşmek ve bunlara çözüm getirmektir asıl olan. Doğru olan, bu sorunlarla yüzleşmek ve yüzleşilen bu sorunların çözüme gitmesidir. Tarsus, tarihin ve kültürün başkenti, elbette ki Amal’ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Amal’a ve ekibine Tarsus’ un tadını, Tarsus’ un keyfini çıkarmalarını diliyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA