23:47   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘4. NERGIS ŞENLIĞI’NE KATıLDı   23:42   AKİB, 2026’YA 1,41 MILYAR DOLARLıK IHRACATLA BAŞLADı   23:40   “MAHALLENIZE, HIZMETLERE SAHIP ÇıKıN”   23:38   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HACıHALILARPAÇ’ıN IÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILEDI   23:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YÜRÜYÜŞ VE BISIKLET YOLLARıNDA MOTORLU TAŞıTLARA GEÇIT VERMIYOR   23:34   YENIŞEHIR’DEN HAYAT KURTARACAK HAMLE AFETLERE KARŞı ’YAŞAM LIMANı’   23:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29. EMITT FUARI’NDA YERİNİ ALDI   23:30   6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI “PSİKOLOJİK İYİLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA PANELİ”   20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı  
 
   
 
 

Mersin Üniversitesi’nde bir ilk!


Türkiye’de sualtı haritacılığında çalışacak ilk merkez Mersin Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Üniversite bünyesinde Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz ve Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

 

Tarih : 29 Temmuz 2021 Perşembe 15:20

Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz ve Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Resmi Gazetede yayımlanarak kuruluşunu tamamladı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı öncülüğünde, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar’ın destekleriyle kurulan merkez; günümüzde deniz harita ve ölçe faaliyetlerinin öneminin arttığı bir dönemde, ülkemizde sualtı haritacılığı alanında çalışmalar yürütecek olan ilk ve tek merkez olma özelliğine sahip. Müdürlüğe MEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Ulvi’nin atandığı merkezin faaliyet alanlarına giren konularda bilimsel ve eğitim amaçlı çalışma ve iş birlikleri planlamak ve yürütücülüğünü üstlenmek, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık desteği vermek, alanı ile ilgili konularda projeleri yürütmek ve bu konuda eksikliği hissedilen teknik elemanların yetiştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Merkezin, bölge ve Türkiye’nin konu ile ilgili araştırmalara, gelişme ve kalkınmasına katkı sağlaması ve ‘Mavi Vatan’ın gereksinimlerinden biri olan deniz kadastrosu ve haritacılık faaliyetlerini yetkin olarak yapma alt yapısı oluşturması ise öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA