19:12   TOROSLAR’DA BÖLGENİN EN KAPSAMLI YÖRÜK ETKİNLİĞİNE SAYILI GÜNLER KALDI   19:11   MERSİN’E MİCHELİN YILDIZLI MUTFAK GELİYOR   19:09   GENÇLER FİZİKİ YETERLİLİK SINAVLARININ PARKURLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE AŞIYOR   19:08   BÜYÜKŞEHİRLE ÇOĞALAN KOVANLAR, ARILARLA GÜÇLENEN ÜRETİM   19:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR GÖRME ENGELLİLERİ VE AİLELERİNİ TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA AĞIRLADI   16:19   MSK YENİ SEZONA SALONDA VE KUMSALDA HAZIRLANIYOR   16:18   MERSİNLİLER METEOR YAĞMURU ALTINDA AYNI HEYECANI PAYLAŞTI   16:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BALANDIZ’DAKİ ÜRETİCİ YOLUNA DESTEK   16:09   TOROSLAR’DA TEMİZLİK MESAİSİ HIZ KESMİYOR   16:01   YENIŞEHIR’DE PASTANELERE HIJYEN MARKAJı  
 
   
 
 

Mut’tan 80 bin ton kayısı ihraç edildi


Mersin’in Mut ilçesinde üretilen 150 bin ton kayısının 80 bin tonunun ihraç edildiği bildirildi. Kayısı ihracatının Ortadoğu ülkeleri ve Rusya’ya gerçekleştirildiğini belirten Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, “Bu yıl 65 bin dekar araziden 150 bin ton kayısı rekoltesi elde edildi. 70 bin ton kayısı iç piyasada tüketilirken 80 bin ton kayısı ise ihraç edildi.

 

Tarih : 27 Haziran 2021 Pazar 12:39

Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, yaptığı açıklamada, dayanıklı, kokusu, aroması ve lezzetiyle Mut kayısısının artık dünyada da bir marka haline geldiğini söyledi. Kayısı ihracatının Ortadoğu ülkeleri ve Rusya’ya gerçekleştirildiğini belirten Acar, “Bu yıl 65 bin dekar araziden 150 bin ton kayısı rekoltesi elde edildi. 70 bin ton kayısı iç piyasada tüketilirken 80 bin ton kayısı ise ihraç edildi.


ÜRETICI KALITELI VE VERIMLI KAYISI ÜRETMENIN USTASI OLDU


Üretici kaliteli ve verimli kayısı üretmenin ustası oldu. Bunun da karşılığını fazlasıyla alıyor. Her yıl ilçemize ihracatçı acaba gelecek mi diye bir endişemiz kalmadı. Kayısı sezonu başlamadan ilçemize 20 ihracatçı tezgahını açarken bu yıl ise 50 ihracatçı firma Mut halinde kayısı alımı yaptı. İhracatın ilk kayısı alımı 35 liradan alıcı buldu. İlçede ağırlıklı olarak, al kayısı, precoce de thriyinthe, septik, İtalyan tokalı, tokaloğlu, bebeko, karacabey, ninfa, mogador, şekerpare ve çağataybey cinsi kayısı üretimi yapılmakta. Çiftçilerimiz de kaliteli kayısı üretmenin karşılığını fazlasıyla aldı” dedi. (İha) 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA