19:12   TOROSLAR’DA BÖLGENİN EN KAPSAMLI YÖRÜK ETKİNLİĞİNE SAYILI GÜNLER KALDI   19:11   MERSİN’E MİCHELİN YILDIZLI MUTFAK GELİYOR   19:09   GENÇLER FİZİKİ YETERLİLİK SINAVLARININ PARKURLARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE AŞIYOR   19:08   BÜYÜKŞEHİRLE ÇOĞALAN KOVANLAR, ARILARLA GÜÇLENEN ÜRETİM   19:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR GÖRME ENGELLİLERİ VE AİLELERİNİ TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA AĞIRLADI   16:19   MSK YENİ SEZONA SALONDA VE KUMSALDA HAZIRLANIYOR   16:18   MERSİNLİLER METEOR YAĞMURU ALTINDA AYNI HEYECANI PAYLAŞTI   16:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BALANDIZ’DAKİ ÜRETİCİ YOLUNA DESTEK   16:09   TOROSLAR’DA TEMİZLİK MESAİSİ HIZ KESMİYOR   16:01   YENIŞEHIR’DE PASTANELERE HIJYEN MARKAJı  
 
   
 
 

Mersin’de sofralık kayısı hasadı başladı


Mersin’de sofralık kayısı hasadı başladı. Türkiye’nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi bekleniyor.

 

Tarih : 30 Nisan 2021 Cuma 14:44

Sofralık kayısının kilosu 35 liradan alıcı buldu. Fiyatlardan memnun olan üreticiler, eriğin altın yılını yaşadığını, kayısıdan da umutlu olduklarını söylediler. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kaliteli matador cinsi kayısının hasadına başlandığını ve aracılara satıldığını söyledi.


150 BIN TON REKOLTE BEKLENIYOR


Bu yıl kayısıdan 150 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Acar, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ise 80 bin ton kayısı ihracatı hedeflendiğini belirtti. Kayısı denince akla Malatya'nın geldiğini hatırlatan Acar, "Malatya ile Mut kayısısı arasındaki farkın artık öğrenilmesi gerekir. Mut kayısısı sofralık Malatya kayısısı ise kurutmalıktır. Gidin Malatya'ya tezgahlarda sofralık kayısı olarak Mut kayısısına rastlarsınız" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA