19:49   MERSİNLİLER SEÇTİĞİNE SAHİP ÇIKTI!   19:48   SEMIH PALAMUT: HALKıN SANDıKTA ORTAYA KOYDUĞU İRADE GÖZETILMELIDIR   19:48   -TOROSLAR BELEDİYESİNİN KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ BİR TELEFON KADAR YAKIN   19:47   BEBEKLERİN İLK İHTİYAÇLARI BÜYÜKŞEHİR’İN ‘HOŞ GELDİN BEBEK’ DESTEK PAKETİ’NDE   19:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ DOSTU HİZMETLERİYLE ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN YANINDA   19:43   BAŞKAN YILDIZ’DAN HUKUK VE DEMOKRASİ VURGUSU   19:42   MESKİ YOĞUN YAĞIŞLARA KARŞI SAHADA   19:41   BAŞKAN YILDIZ, YENİ NİKAH SALONUNUN AÇILIŞINI YAPTI   10:54   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MINKA PROJESİ’NE DESTEK…   10:53   BÜYÜKŞEHİR’İN ZEYTİN FİDANLARI ÜRÜN VERDİ, KARAİSALI’DA HASAT SEVİNCİ YAŞANDI  
 
   
 
 

Laal Paşa Camii’ne peyzaj ve çevre düzenlemesi


Mersin’in Mut ilçesinde restorasyonu 3 yılda biten 630 yıllık tarihi Laal Paşa Camii’nin bahçesine peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı.

 

Tarih : 8 Nisan 2021 Perşembe 11:29

Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Laal Paşa Camii bahçesine Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz renklerden oluşan 4 bin adet lale soğanı, 100 adet minyatür bodur gül, 100 adet taflan ve berberiz süs bitkisi ile 20 adet yayılıcı ardıç ağacı, 30 adet servi ağacı dikildi. Cami avlusuna çim ekildi.


3 YILDA BİTİRİLDİ


Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, "Mübarek Ramazan ayı öncesi, tarihi Laal Paşa Camiini laleler ile donattık. Bahar ayı ile birlikte çiçek açan laleler camimize ayrı bir güzellik kattı" dedi. Laal Paşa Camii Mut’un en eski camilerinden. Karamanoğulları İbrahim Bey’in emirleri ile Lala Paşa tarafından yaptırıldı. Kare planlı ve orta kubbeli olan cami düzgün kesme taşlarla inşa edildi. Kitabesine göre iki defa onarım gören caminin bahçesinde 2 adet türbe bulunuyor. Kümbetlerin birinde 3 adet, diğerinde ise 4 adet mezar yer alıyor. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’ne göre Laal Paşa bu kümbetlerin birisinde yatıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğünce caminin restorasyonuna 5 Mayıs 2017 tarihinde başlandı ve 3 yılı aşkın bir sürede bitirildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA