20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   20:10   TOROSLAR’DA ŞUBAT MECLISININ IKINCI BIRLEŞIMI YAPıLDı   20:06   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN 6 ŞUBAT DEPREM ŞEHITLERI ANıSıNA LOKMA IKRAMı   20:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DOSTHANE ILE HASTA VE YAKıNLARıNıN YANıNDA   20:15   BETEM’LERDE ÖĞRENCI KABULÜ NOTER HUZURUNDA KURA ILE YAPıLDı   20:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KALITEYI AKREDITASYON SERTIFIKASı ILE TAÇLANDıRDı   20:07   BAŞKAN YıLDıZ’DAN DEPREM MESAJı: “AYNı ACıLARı YAŞAMAMAK ELIMIZDE”   20:05   MEZITLI’DE 7’DEN 70’E HERKES IÇIN EĞITIM, SANAT VE SPOR IMKÂNı   19:59   ‘SINEMANıN İLHAM VEREN ANıLARı’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
   
 
 

Hem kirletiyorlar hem öldürüyorlar


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile İtfaiye Dairesi tarafından Erdemli Balıkçı Barınağı’nda “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirildi. Araç lastiği, buzdolabı kompresörü, alışveriş sepeti, çelik tel rulosu gibi atıkların çıktığı temizlikte, denizin dibinde atıl vaziyette bulunan ağlara takılan ve çıkamadığı için ölen Camgöz cinsi köpek balığı yavrusu da bulundu. 1 haftadır süren etkinlikte dalış yapan balık adamlar yaklaşık 15 metreküp kadar yeri deniz olmayan atık çıkardı.

 

Tarih : 9 Şubat 2021 Salı 10:51

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın, kentte insan ve kara kaynaklı deniz kirliliğine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” bu kez de Erdemli Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Ekipler, etkinlikte denizden insan kaynaklı atıkları çıkardı. Denizin dibinde atıl vaziyette bulunan balık ağlarına takılan ve kurtulamadığı için ölen Camgöz cinsi köpek balığı yavrusu ekipleri üzdü. Ekipler ayrıca ağlara takılan yengeci de canlı olarak kurtararak yaşam alanı olan denize bıraktı.

DENİZDEN BUZDOLABI KOMPRESÖRÜ DE ÇIKTI

2 dalış gerçekleştiren ekipler, araç lastiği, cam ve pet şişe, buzdolabı kompresörü, balık ağı, alışveriş  sepeti, çelik tel rulo gibi yeri deniz olmayan ve geri dönüşüme kazandırılabilecek pek çok atığı denizin dibinden çıkardı. Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi’nin de destek verdiği etkinlikte dalgıçlardan ve teknik personelden oluşan 15 kişilik ekip çalıştı. Temizleme etkinliğine 1 haftadır devam eden ekip yaklaşık 15 metreküp çöp çıkardı. Denizde oluşan kirliliği somut bir şekilde vatandaşların görmesi için Erdemli Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi dalış ve deniz dibi temizliği devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA