23:29   TRAFIKTEKI YUMRUKLU SALDıRı: ŞÜPHELI OLAY TARIHINDE TUTUKLANDı   23:26   TRAFIKTE TARTıŞTıĞı SÜRÜCÜYE YUMRUK ATTı, O ANLAR KAMERADA   23:25   BINA YıKıMı SıRASıNDA BITIŞIK BINA ZARAR GÖRDÜ, FACIA UCUZ ATLATıLDı   23:23   TARSUS’TA KENT MEYDANı PROJESI AÇıLıŞ IÇIN GÜN SAYıYOR   23:22   MTSO 140. YıLıNı KUTLADı   23:21   KKTC’NIN 5’INCI CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR: "TÜRKIYE’NIN DESTEĞIYLE BUGÜNLERE ULAŞMANıN MUTLULUĞUNU YAŞıYORUZ"   23:20   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ON BINLERCE ÜRÜN TOPLATıLDı   23:19   TARIHI ESER PEŞINDEKI DEFINECILER JANDARMAYA TAKıLDı   23:18   MERSIN’DE YıLBAŞı PAZARı ıŞıL ıŞıL COŞKUYLA KAPıLARıNı AÇTı   23:16   BAŞKAN SEÇER: "BÖLGEMIZDEKI HER OLUMLU YA DA OLUMSUZ GELIŞME ÜLKEMIZI ETKILIYOR"  
 
   
 
 

Rusya’nın kotayı arttırması domates piyasasını umutlandırdı


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın sosyal medya üzerinden Rusya’nın Türkiye’nin domates ihracatına uyguladığı kotanın 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildiğini duyurması, Mersin’de düşük seyreden domates piyasasını umutlandırdı.

 

Tarih : 22 Ocak 2021 Cuma 13:27

Erdemli ilçesindeki Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Bülent Dölek, domates fiyatlarının düşük seyrettiği bir dönemde gerçekleşen bu gelişmeyi gelecek adına olumlu bulduklarını belirterek, kotanın tamamen kaldırılmasını dilediklerini söyledi. Dölek, "Domates fiyatlarımız şu anda halde 1 lira ile 1.5 lira arasında değişmektedir. Bu fiyatlar üretici ve komisyoncu esnafının giderlerini karşılayamaz duruma gelmiştir. Ticaret Bakanımızın Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatını 200 bin tondan 250 bin tona çıkardığını açıklamasıyla ilgili bir haber geldi. Bu haber bizleri ümitlendirdi. Ama bu bize göre yeterli değil. Devlet yetkililerimizden Rusya ve diğer ülkelerle görüşmelerin sürdürülüp kotanın tamamen kaldırılarak, üreticinin maliyetini kurtaracak fiyatın üstünde ürünlerini satabilmesini diliyoruz" dedi.

"KOTANIN TAMAMEN KALDIRILMASINI DİLİYORUZ"

Kotanın yükselmesinin üreticiler için umut olduğu değerlendirmesinde bulunan Dölek, "Evet bu üreticiler için bir umut. Çünkü yetiştirdiğimiz meyve sebzelerin iç piyasa tüketimi fiyatlarımıza yansımıyor. Yani bu ürünlerin yurt dışına çıkması lazım. Çiftçinin maliyetini kurtarması için, evine ekmek götürmesi için. Onun için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Dölek, kotanın tamamen kaldırılmasını ümit ettiklerini de kaydetti. Yılda 1 milyon ton domates üretimi yapılan Mersin’de, üretimin yaklaşık 600 bin tonu Erdemli ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA