12:27   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERI 29 EKIM COŞKUSUNDA TEK YÜREK OLDU   12:03   MERSIN’DE TARıM IŞÇILERINI TAŞıYAN MIDIBÜS OTOMOBILLE ÇARPıŞTı: 3 ÖLÜ, 12 YARALı   10:10   MERSIN’DE ’BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ’ DÜZENLENDI   10:09   MERSIN’DE INCIR SEZONU SONA ERDI, ÜRETICISININ YÜZÜ GÜLDÜ   10:08   ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   10:07   ŞEHIT EMNIYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDI’NIN BABASı MERSIN’DE TOPRAĞA VERILDI   13:32   MERSIN’DE SON BIR HAFTADA 577 UYUŞTURUCU ŞÜPHELISI YAKALANDı   12:43   MERSIN’DE AKUSTIK SAHNE KONSERLERI GENÇLERIN ILGISINI ÇEKIYOR   12:42   ŞENER: "ŞEHIT AILELERI VE GAZILER, MILLETIMIZIN EN KıYMETLI EMANETIDIR"   12:41   MERSIN’DE EMEKLI KADıNLARA MEME KANSERI FARKıNDALıK EĞITIMI  
 
   
 
 

Yeşilboğaz: “Katliam yapanlar yargılanmalıdır”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamayla Maraş katliamını 42. yılında bir kez daha lanetleyerek, “Ne zaman bu ülkede katliam yapanlar, devletten itibar görmek yerine evrensel hukuk normları çerçevesinde yargılanırsa, farklı kimliklerin eşit koşullarda, bir arada ve toplumsal barış içinde yaşaması mümkün olur” dedi.

 

Tarih : 20 Aralık 2020 Pazar 13:40

Haber Merkezi

 Baro Başkanı Yeşilboğaz mesajında,  “Katliamın canlı tanığı şöyle anlatıyordu o günü: Her yer karanlıktı. Herkes karalar giyinmişti. Herkes ağlıyordu. Yüzümü güneşe çevirdim. Güneş de ağlıyordu. Siz hiç güneşin ağladığını gördünüz mü? İşte o gün Maraş’ta, güneşin ağladığı gündü” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN KATLİAMLARI BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ”

“42 yıl önce bugün Maraş'ta kadın, çocuk, genç, yaşlı, hamile demeden, insanların devletin gözü önünde katledildiği, Türkiye tarihinin karanlık sayfalarından olan bu olaylar, 19 - 26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşandı. Maraş'ta alevilerin evlerinin işaretlenmesiyle başlayan ve 7 gün süren olaylarda 150 insan öldürüldü” diyen Yeşilboğaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Alevilere ait 200'ün üzerinde ev yakıldı, 100'e yakın işyeri tahrip edildi. Katliam sonrası binlerce alevi vatandaş, yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı. Günümüzde hala o karanlık zihniyetin, alevi vatandaşların evlerini işaretleyip, onlara kin, nefret dolu saldırılarda bulunmasının nedeni, toplumumuzda hoşgörü tohumları yerine, nefret tohumları ekerek halkı ayrıştıran siyasi erklerin tutumudur. Türkiye’nin, sevgiyi, adaleti, eşitliği, demokrasi, çoğulculuğu ve insanı merkezine koyan bir dayanışma ve sosyalleşme siyasetine acil ihtiyaç var. Maraş davasının yeniden açılmasını talep etmemiz bu açıdan önemlidir. Ne zaman bu ülkede katliam yapanlar, devletten itibar görmek yerine evrensel hukuk normları çerçevesinde yargılanırsa, farklı kimliklerin eşit koşullarda, bir arada ve toplumsal barış içinde yaşaması mümkün olur. Maraş katliamında kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, insanlık suçu olan bütün katliamları bir kez daha lanetliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA