00:12   BAŞKAN YıLDıZ, ESNAF ODALARıYLA BULUŞUYOR   00:10   BÜYÜKŞEHIR’IN SANATÇı KADROSUNDAN ‘5 GÜN 5 OYUN’ PROGRAMı   00:04   MESKİ, MEZITLI DEVLET HASTANESI ATıK SU ALTYAPıSı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   17:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BIREYLERIN SAĞLıKLı YAŞAMıNA DESTEK OLUYOR   17:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’DE SıCAK ASFALT ATAĞı   17:17   BAYRAM SOFRASı EVLERE TAŞıNDı   19:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARı MSK ILE BULUŞTURDU   19:13   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI BAYRAM BOYUNCA MEZARLıKLARDA YURTTAŞLARı YALNıZ BıRAKMıYOR   19:11   MERKEZ MAHALLELERDE YOĞUN TEMIZLIK VE ILAÇLAMA ÇALıŞMASı   19:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 ILÇEDE 60 BIN ÇOCUĞA BAYRAM HEDIYESI  
 
   
 
 

Yeşilboğaz: “Elimizi hukuksuzluğun yakasından çekmeyeceğiz”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilmesinin beşinci yılında yaptığı yazılı açıklamasında katliamı, adalete sırtını dönen ülke yöneticilerini ve mahkeme heyetini kınayarak cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını talep etti. Yeşilboğaz, “Elimizi hukuksuzluğun yakasından çekmeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2020 Cumartesi 16:39

Haber Merkezi

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Gönül isterdi ki, barış elçisi Av. Tahir Elçi’nin katledildiği günde meslektaşlarımızla bir arada olabilseydik, adalet talebimizi birlikte haykırabilseydik. Ancak pandemi nedeniyle fiziksel olarak mesafeli olmak zorunda olsak da ne mutlu bize ki, adalet ve insan hakkı söz konusu olduğunda yüreklerde birleşmeyi başarabiliyoruz. Av. Tahir Elçi vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında, ‘Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz’ demişti ve ardından başına isabet eden kurşunla öldürüldü. Bundan tam 5 yıl önce savaşın son bulması için çırpındığı, barışı, adaleti, insanca yaşamı savunduğu sırada Diyarbakır’da dört ayaklı bir minarenin önünde karanlık güçler tarafından katledilen sadece bir insan değil; tüm insanlık, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, henüz doğmamış bebeklerin yaşam hakkı, adalet, hukuk, barış kurşunlandı” ifadelerini kullandı.

“TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE FAİL, MEÇHUL DEĞİLDİR”

Tahir Elçi’nin yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması için en önde mücadele eden, kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçu olduğunun altını çizen Yeşilboğaz, “O sadece bir baro başkanı, bir avukat değil, barış toplumunu inşa etmek için mücadele veren örnek bir hukukçuydu. Dönemin iktidar sahipleri, 'Bu cinayeti aydınlatacağız' dediler ancak Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturma dosyasında hala katliamda yer alan katil ya da katiller ortaya çıkartılmadı.  Tahir Elçi'yi vuran kurşunun hangi silahtan çıktığı tespit edilmedi. Tüm deliller karartıldı. Tahir Elçi cinayetinde fail, meçhul değildir. Barış elçisi Av. Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması ne yazık ki 5 yıl sonra yapıldı. Duruşmaya çok sayıda baro başkanı ve avukatlarımızla birlikte gözlemci olarak katıldık ve duruşmanın başından sonuna kadar hakimlerin hukuk tanımazlığıyla karşılaştık. Mahkeme heyeti duruşmada biz avukatlara konuşma izni vermeyip, hukuk devletinde olması gereken savunma hakkını yok saymıştı ve bizleri salondan atmakla tehdit etmişti. Bunun üzerine biz avukatlar reddi hakim talep etmiştik. Av. Tahir Elçi ve hukuk, o gün bir kez daha katledildi” deid.

“CİNAYET ETKİN BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ SORUŞTURULMALIDIR”

“Av. Tahir Elçi’nin yarım kalan mücadelesi, mücadelemiz olmaya devam edecek. Hukuk kazanana kadar, elimizi hukuksuzluğun yakasından çekmeyeceğiz. Tahir Elçi’nin hakkına sahip çıkmak; hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, kişi hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır” ifadelerini kullanan Yeşilboğaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “3 Mart 2021 tarihine ertelenen duruşmada yine orada olacağız. Katledilişinin 5. yılında hala aydınlatılmamış olan cinayetin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını bir kez daha talep ediyoruz. Mersin Barosu olarak katliamı bir kez daha lanetliyor, adalete sırtını dönen ülke yöneticilerini ve mahkeme heyetini kınıyor, Av. Tahir Elçi’yi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA