11:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI; ‘GENÇ ADIM’ PROJESİ   11:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI; ‘GENÇ ADIM’ PROJESİ   11:57   BÜYÜKŞEHİR YEREL LEZZETLERİ KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:56   TARSUS’TA DERYA ULUĞ COŞKUSU   11:55   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN GÜZELYAYLA’DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ   11:54   ‘KAMPÜS MERSİN’ VE ‘GARAJ MERSİN’ PROJELERİ, ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE YENİ FIRSATLAR SUNUYOR   11:53   TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN UNUTULMAZ ESERLERİ BÜYÜKŞEHİR İLE YENİDEN YANKILANDI   11:52   MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ ARTVİN’DE ‘BİLİM VE EĞLENCE ŞENLİĞİ’NE KATILDI   20:40   26.06.2026 TARIHINDE 20 ÇIFT DÜNYAEVINE GIRDI   20:39   VAN TICARET VE SANAYI ODASı HEYETINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET  
 
   
 
 

Mersin’de belediyelerin ’scooter’ gerginliği


Mersin Büyükşehir Belediyesinin, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından denetimlerde kullanılmak üzere zabıtaya tahsis edilen 15 adet scooter’a, UKOME kararı olmadığı gerekçesiyle el koymak istemesi, iki belediye arasında gerginliğe neden olurken, her iki taraf da birbirini suçladı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2020 Perşembe 13:01

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıtası, UKOME kararı olmadığı gerekçesi ile Akdeniz Belediyesi zabıtasına tahsis edilen 15 adet scooter'a, dün akşam saatlerinde belediye binası önünde el koymak istedi. Yaşanan olayda, tartışmalar üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıtalar belediyeyi terk ederken, Akdeniz Belediyesi zabıtası da tutanak tutup, adli mercilere suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili değerlendirme yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, “Kamera kayıtları, zabıtamızın tuttuğu tutanak ve karakol ifadelerine de yansıdığı üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine bağlı zabıtalar; adeta gasp tarzı bir anlayış ile belediyemiz zabıta personeline tahsis edilen 15 adet scooter'a el koymaya çalışmıştır. Belediyemiz zabıtasının buna karşı çıkması üzerine ise Büyükşehir Belediyesi zabıtasının, personelimize yönelik tavrı ve hakaretamiz sözleri gerçekten şaşırtıcı olmuştur" dedi.

"SİVİL ŞAHISLAR TARAFINDAN KULLANILDIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR"

Öte yandan konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince, UKOME kararı olmadan ticari faaliyette bulunan özel bir şirkete ait scooter'ın, Akdeniz Belediyesinin alt yolunda sivil şahıslar tarafından kullanıldığı görülünce durdurulmak istendi. Şahıslar talimatlara uymayarak Akdeniz Belediyesinin giriş kapısına yönelince, zabıta memurları parkta direğe bağlanmış, üzerinde Akdeniz Belediyesine ait olduğuna dair işaret olmadığını öne sürdükleri scooter'ı muhafaza altına almak istedi. Bu sırada Akdeniz Belediyesi içerisinden çıkan zabıtalar ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi arasında tartışma yaşandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaşanan bu olayların tamamının Akdeniz Belediyesinin kameralarınca kayıt altına alındığını ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, polis ekiplerinin gelmesi üzerine görevlerini yaptırmayan Akdeniz Belediyesi zabıtalarından şikayetçi olmak üzere polis merkezine gittiklerini ifade etti. Akdeniz Belediyesinin, özel şirketin 15 adet scooter'ı belediyeye hibe ettiğine dair herhangi bir bildiriminin Büyükşehir Belediyesine ulaşmadığını kaydeden yetkililer, ayrıca hibeye dair herhangi bir belge yokken Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının, Akdeniz Belediyesine ait 15 adet scooter'ı almak üzere belediyeye gittikleri yönündeki iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA