Alzheimer hastaları ile yaşlılara ‘Akıllı Bileklik’ uygulaması başladı


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bir GSM operatörünün danışmanlığında Türkiye’de bir ilki hayata geçirerek, Alzhemirer ve demans hastaları ile özellikle yalnız yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara yönelik ‘Akıllı Bileklik’ uygulaması başlattı. Dağıtımına başlanan akıllı bileklikler, acil durumlarda hayat kurtarıcı rol oynayacak.

 

Tarih : 30 Nisan 2020 Perşembe 12:46

 

 

Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan “Akıllı Bileklik Projesi”, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, bir GSM operatörünün danışmanlığında hayata geçirildi. Özellikle yalnız yaşayan 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, Alzheimer ve demans hastalarına dağıtımına başlanan akıllı bilekler, acil durumlarda hayat kurtaracak. Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu uygulaması sayesinde yalnız yaşayan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, Alzheimer ve demans hastalarına takılacak olan bileklikler, kullanıcıların herhangi bir sağlık problemi yaşaması durumunda acil panik butonu sayesinde yardım istemelerine imkan sağlayacak.

KAPSAM GENİŞLETİLEBİLİR

Proje ile akıllı bilekliklere yüklenen sistem sayesinde kullanıcılar, sağlık problemi yaşamaları ve acil durumlarda rehbere kayıtlı iki yakını ile anında irtibat kurabilecek, gerektiğinde sesli görüşme sağlayabilecek. Akıllı bileklikler ergonomik yapısıyla vücuda uyumlu bir şekilde vatandaşlar tarafından kolaylıkla kullanılabilecek. Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Akıllı Bileklik hizmetini hayata geçirdiklerini belirterek, “Şehrimizde bulunan evde tek yaşayan 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, Alzheimer ve demans hastası olan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın sorunlarına derman olabilmek için söz verdiğimiz gibi 'Yeni Nesil Belediyecilik' anlayışı ile bu zorlu süreçte yaşlılarımızın anlık takibini sağlayacak ve üzerinde ‘panik butonu’ bulunan akıllı bilekliklerimizin dağıtımını yapmaya başladık. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza aileleri kadar yakınlarında olduğumuzu hissettirmeye devam edeceğiz” dedi. Akıllı bileklik uygulamasının ihtiyaç halinde kapsamını genişletebileceklerini bildiren Bozdoğan, “Her zaman ve her koşulda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak projelere imkanlarımız doğrultusunda destek vereceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA