Hedef yılsonuna kadar 32 bin istihdam!


Mersin’de yılın ilk dört ayında 8 bin 242 kişinin işe yerleştirildiği bildirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda yılsonu hedefi 32 bin istihdama ulaşmak olarak açıklandı.

 

Tarih : 26 Nisan 2024 Cuma 16:12

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında Video Konferans Sistemiyle (VKS) gerçekleştirilen 2024 Nisan Dönemi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı’na katıldı. Bakan Işıkhan’ın istihdamın kalkınma ve gelişme sürecindeki yerini, bu konuda il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmanın, iş sağlığı ve güvenliğinin, takip ve denetimlerin önemini vurguladığı konuşmasıyla başlayan toplantı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın aktardığı bilgilerle devam etti. 

2024 yılına ilişkin İŞKUR çalışma ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Bu yıl İşbaşı Eğitimi Programı (İEP) kapsamında açılan 115 programdan,102’si kadın olmak üzere toplam 195 kişi faydalanmaktadır. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında açılan 35 programdan ise 3 bin 736’sı kadın olmak üzere toplam 5 bin 60 kişi faydalanmaktadır. Yılbaşından bugüne kadar 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir. Hedef ise yılsonuna kadar 32 bin istihdama ulaşmaktır” dedi. Toplantıda Mersin’in iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacının tespit edilmesi, mesleki ve teknik okullarla kurumlar ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliğin artırılması, bu konuda yerel düzeyde politikalar oluşturulup kararlar alınması hedeflendi. İİMEK’in etkinleştirilmesi,  İş Gücü Araştırma Raporu, Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Programı Protokolü,  Engelsiz Kariyer Günü düzenlenmesi, mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği ele alınan konular arasında yer aldı. Mersin’deki okul ve kurumlar bünyesinde verilen eğitimler hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA