SEVİMLİ LEMUR’UN İKİZ BEBEK MUTLULUĞU


Tarsus Doğa Parkı’nın en çok ilgi gören sevimli sakinlerinden lemurların sayısı her yıl artıyor. Daha önceden iki yavrusu bulunan anne lemur, bu yıl ender görülen bir doğum gerçekleştirerek, iki yavru birden dünyaya getirdi. Genelde tek doğum gerçekleştirdiği bilinen lemurlar, Tarsus Doğa Parkı’na ilki yaşattı. Anne lemur yeni doğan iki yavrusunu karnından hiç indirmiyor.

 

Tarih : 24 Nisan 2020 Cuma 15:58

Tarsus Doğa Parkı’nın en sevimli üyelerinden olan ve en çok ilgi gören lemurların sayısı her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıllarda iki yavru dünyaya getiren anne lemur, bu yıl Tarsus Doğa Parkı’na bir ilki yaşattı ve tek doğumda iki yavru birden dünyaya getirdi. Annesinin kucağından bir an olsun inmeyen minik lemurlar, her gün biraz daha büyüyor.

İPLERLE ÖZEL ALAN OLUŞTURULDU

Ekipler, daha önce dünyaya getirdiği iki yavrusu ile birlikte 4 yavruya sahip olan anne lemurun bakımını titizlikle gerçekleştiriyor. Meyve ve sebze ile beslenen anne lemur, kısa bir süre sonra yavrularını karnından indirerek eğitmeye başlayacak. Anneye daha önce hayata getirdiği iki lemur da bakım konusunda yardım edecek. Oldukça sosyal hayvan olan, zıplamayı, koşmayı seven lemurlar, kendileri için ipler sarkıtılarak oluşturulan özel alanda keyifle zaman geçiriyor. Anne lemur da dünyaya getirdiği iki yeni yavrusunu diğer kardeşleriyle birlikte bu alanda büyütecek. Gün içinde belirli periyotlarda beslenen anne lemura en sevdiği meyve ve sebzeler veriliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA