ANAMUR’DA VAKA YOK, ÜRETİME DEVAM!


Yaklaşık 500 bin ton muz ve 300 bin ton çileğin üretildiği Anamur’da İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin, ilçede koronavirüs vakası olmadığının altını çizerek, çilek ve muz üretimine devam edileceğini söyledi. Anamur’a dışarıdan gelen yazlıkçıların durumu hakkında da bilgi veren Gültekin; 50 yazlıkçının karantina sürecinin sürdüğünü ifade etti.

 

Tarih : 6 Nisan 2020 Pazartesi 14:33

Adem GÜNEŞ

Kaymakamlık Makamında, daire amirlerinin de katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştiren İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin; “İlçemizde her hangi bir korona virüs vakası bulunmamaktadır.  Bunu memnuniyetle ve keyifle paylaşıyorum. İlçemizde virüsle ilgili her hangi bire vaka yok. Ama, ‘her hangi bir vaka oluşabilir.’ İhtimaline de hazırlıklarımızı yapmış durumdayız.  Gerek sağlık ekiplerimiz, gerek tüm kamu kuruluşları,  bütün hazırlıklarını yapmış durumdalar.”ifadesine yer verdi. Bu yüzden vatandaşımızın rahat olmasını istediklerini kaydeden İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin, “Arzu ediyorum, günlük yaşamımızda üretime, çilek üretimine muz üretimine devam ediyoruz. Devam edeceğiz ama hastalıkla ilgili tedbirlerimizi de alacağız” dedi. 

ANAMUR’DA 50 YAZLIKÇI KARANTİNADA

65 yaş üsti ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı hatırlatan Gültekin, bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının, Kaymakamlık Vefa Merkezi tarafından karşılanacağının da altını çizdi. Sokağa çıkmama konusunda vatandaşın hassasiyetinin yerinde olduğunu kaydeden Gültekin, önlemler kapsamında Anamur Halkeğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde maske üretiminin de başladığını kaydetti.  Anamur’a dışarıdan gelen yazlıkçıların durumu hakkında da bilgi veren Gültekin; “Gerek Emniyet birimlerimiz, gerekse jandarma bürümlerimiz, tüm ilçedeki, yazlıkları kontrol  ediyorlar, ettiler, şu an ilçemize kaç kişinin geldiğini, hangi evde yaşadığını  biliyoruz. Jandarma bölgesinde ve emniyet bölgesinde farklı farklı, kalanlar var ama yazlıklarda şu an itibarı ile 2 bin 300 civarında vatandaşımız kalıyor.  Bunlardan 14 günlük karantina süresini tamamlamayan emniyet bölgesinde 29 kişi kaldı, jandarma bölgesinde de yaklaşık bir 15 kişi kaldı. İkisini topladığımızda 50’ye yakın, 14 günlük karantina süresini tamamlamamış vatandaşımız var. Bu vatandaşımızın da günlük kontrolleri yapılıyor. Gürdüğünüz her yazlık için gelmiş kişiyi  lütfen potansiyel hastalık taşıyabilecek kişi olarak algılamayalaım” ifadelerini kullandı.

YOL KONTROLLERİ SÜRÜYOR

Yol izinleri ile ilgili gerkeli müracaatları hem otobüs terminalinde, hem de vefa iletişim merkezinde alındığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını kaydeden Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, “İlçemizde oluşturmuş olduğumuz kontrol noktası ile ilimize giren tüm araçların kaydı, tüm araçların kontrolü, vücut sıcaklığından nereye gittiklerine kadar tüm kontrolleri yapılıyor. Ayrıca ara bölgelerden ilimize girişleri engellemek içinde ayrı kontrol noktaları oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.  Milli Eğitim ve Halk Eğitim bünyesinde ilçede Maske üretiminin başladığını kaydeden Kaymakamı Gültekin; “Halk eğitim Müdürlüğümüzde maske üretimine başladık. Maske üretimine vatandaşlarında yararlanabileceği şekilde uygun fiyatlarda oluşturacağız. PTT vasıtasıyla 65 yaş üzerine bugünden itibaren maskeleri ücretsiz göndermeye başlayacağız ama, onun dışında ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere halk eğitimde üretim yapacağız.” Dedi.

ANAMUR’DA 5 BİN AİLEYE YARDIM

65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal yardımlar kapsamında nakdi para dağıtımının emniyet ve jandarma ekipleri diğer kamu kurumlarının elemanları  tarafından başlatıldığını kaydeden İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin; “Şu ana kadar  İlçemizde, 3 bin aileye ulaştık. Yardımlar yapıldı. 2 bin aileye daha ulaşacağız. Toplam 5 bin aileye yardım götürmüş olacağız” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Anamur KYK yurduna yerleştirilen 135 kişinin de durumunun normal olduğunu ve korona virüs vakasına rastlanmadığını sözlerine ekleyen Kaymakam Gültekin vatandaşlarımızın ende kalmaları yönündeki uyarısını yineledi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA