DİNÇER’DEN GENELGE UYARISI


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm dünyayı etkisi alına alan Coronvirüs salgını nedeniyle bakkal/market/ toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallarla ilgili İçişleri Bakanlığınca alınan ve 81 il Valililiğine gönderilen ek genelgeyi esnaf teşkilatına duyurarak, toplum sağlığının korunması adına alınan tedbirlere harfiyen uyulmasını istedi.

 

Tarih : 24 Mart 2020 Salı 15:37

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dinçer, “Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca 81 il Valiliğine gönderilen ek genelgeyle tüm bakkal ve marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişine asarak ilan edilecektir. Her on metrekareye bir müşteri baz alınacaktır. Market içerisinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacaktır. Esnafımız aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metrekare mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak, market girişinde görüşünde şekilde bu hususu belirten afiş asacaktır. Yine aynı genelge kapsamında il/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları araç ruhsatlarında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbiriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır. Tüm esnaf sanatkarlarımızdan toplum sağlığının korunması adına gereken hassasiyeti göstermesini önemle rica ederim” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA