Anamur- Ermenek Yolu projesinde kamulaştırma sıkıntısı


Anamur- Ermenek Yolu Anamur çıkışı için de kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, “Bu proje ile ilgili kamulaştırmada bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Kamulaştırma işleminin bitirir bitirmez işe başlayacağız ama öncellikle kamulaştırma sorununu çözmemiz lazım. Daha önce bu konuyla ilgili bizlere yardımcı olun dedim. Yine tekrar ediyorum lütfen bu konuda bize yardımcı olun. Eğer bize yardımcı olmazsanız inanın süreç uzar. Acele kamulaştırma kararı aldık ancak ona rağmen bir uzlaşı sağlayamadık” dedi.

 

Tarih : 23 Şubat 2020 Pazar 13:32

Necdet TAŞ

AK Parti Anamur İlçe Kongresinde, ilçede yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, ““Kapalı devre sulama sistemin kalan kısmının ihalesini bu ayın 27’sinde yapıyoruz. Projeyi genişlettik toplamda 280 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Anamur Kalesi’ni açtık hayırlı olsun. Devlet hastanesindeki hekim açığını süratle tamamlayacağız. En modern şekilde sizlere hizmet vermeye devam edecek. Demirören sulama barajıyla ilgili sözleşmesi ve devir işlemi yapıldı. Dragon çayı ve Çeltikçi deresi birinci kısmı ihalesi yapıldı. Anamur’da 2020 yılında elektrik altyapısına 31 milyon lira yatırım yapılarak 18 köyümüzün elektrik sorunu bitecek. Bu köyler, Kızılaliler, Alataş, Karadere, Çamlıpınaralanı, Demirören, Uçarı, Anıtlı, Çamlıpınar, Karaağa, Lale, Güngören, Korucuk, Yukarı Kükür, Ovabaşı, Sarıdana, Karaçukur, Çataloluk ve Güleç. Kalan 39 mahallemizin de 2021 yılında bitireceğiz. Akine, Sarıağaç ve Ormancık’a toprak ikmali için 150 milyon lira para harcayacağız” dedi.

“KAMULAŞTIRMADA SIKINTI VAR”

Akdeniz sahil yolu için son 3 yılda 780 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydeden Elvan, bu yıl üç tünelin daha açılacağını, Anamur ve Gazipaşa arasındaki 13 kilometrelik bölümün bu yıl ihale edileceğini ifade ederek, ilçeye organize sanayi bölgesinin açılması için gerekli çalışmaların da başladığını söyledi.  Anamur- Ermenek Yolu Anamur çıkışı için de kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Elvan, “Bu yolu yaparken doğayı tahrip etmemeye çalışıyoruz. Bu proje ile ilgili kamulaştırmada bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Kamulaştırma işleminin bitirir bitirmez işe başlayacağız ama öncellikle kamulaştırma sorununu çözmemiz lazım. Daha önce bu konuyla ilgili bizlere yardımcı olun dedim. Yine tekrar ediyorum lütfen bu konuda bize yardımcı olun. Eğer bize yardımcı olmazsanız inanın süreç uzar. Acele kamulaştırma kararı aldık ancak ona rağmen bir uzlaşı sağlayamadık. Bu noktada sıkıntımız var. Sizlerin desteğini bu konuda mutlaka istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  Lütfi Elvan, Mersin, Anamur, Ermenek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA