Mobil trafik eğitim tırı Mersin’de


Öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verilmesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği protokolü çerçevesinde oluşturulan mobil eğitim tırı Mersin’e geldi. Minik öğrencilere önce sinevizyon eşliğinde eğitimler verilirken, ardından kurulan trafik parkurunda uygulamalı olarak kurallar çocuklara öğretildi.

 

Tarih : 9 Aralık 2019 Pazartesi 13:26

Adem GÜNEŞ

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nada konuşlandırılan mobil trafik eğitim tırı, 9-10 Aralık 2019 tarihlerinde öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verecek. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İl Emniyet Müdür Vekili Hanifi Demirel ve Trafik Şube Müdürü Oktay Yaltı da mobil trafik eğitim tırını ziyaret ederek, öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı trafik eğitimini yerinde inceledi, eğitimler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

TRAFİKTE BİLİNÇLENDİRME HAREKETİ OLARAK EĞİTİMLER VERECEK

Burada konuşan Trafik Şube Müdürü Oktay Yaltı, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan trafik eğitim tırlarının Ankara'dan yola çıktığını belirterek, “16 Eylül 2019’da Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak projesi kapsamında Trafik Eğitim TIR’ları Ankara’dan yola çıktı. Bir TIR’ımız Mersin’de, bir TIR’da Adana’da, 9-10 Aralık tarihlerinde trafikte bilinçlendirme hareketi olarak eğitimler verecek. Bu TIR’lar buradan sonra diğer illere geçerek eğitimlere devam edecekler. 2019 yılı içerisinde Yaya Önceliği Projemiz başladı. Valimiz ve il protokolü ile birlikte bunu hayata geçirdik. Yine 2019 yılı içerisinde Kırmızı Düdük gibi değişik projelerle öğrencilere yönelik hediyeler de verdiğimiz projeler hayata geçirdik. Bunların hepsi trafikte çocukların bilinçlendirilmesi adına yapıldı. Yine 2019 içerisinde Toroslar ve Akdeniz ilçelerimizde iki okul bahçesinde trafik parkı düzenlendi ve eğitimler verildi. 2019 yılı içerisinde bu yaptığımız eğitimlerden sonra 2018 yılı istatistiklerini değerlendirdiğimizde maddi hasarlı trafik kazalarında yüzde 5, yaralanmaları trafik kazalarında yüzde ve ölümlü trafik kazalarında yüzde 32 oranında düşüş sağlayarak başarı elde ettik. Biz bu eğitimlerimizi devam ettirdiğimiz sürece bu istatistiki verilerin daha da aşağılara düşeceğini tahmin ediyoruz. İki gün boyunca çocuklara TIR’larda kırmızı ışıkta ve yaya geçitlerinden nasıl geçilmesi konularında eğitimler vereceğiz. Işıklarda ailelerine yönelik anne babalarının yaptığı hataları düzeltme adına çocukları bilinçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA