Vize sorununu çözün!


Avrupa ile son dönemlerde artan vize sorununu hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Avrupa ile ticaretin artması isteniyorsa önce vize sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. MTSO’nun Fransa Büyükelçiliği ile protokolünü hatırlatan Başkan Çakır, benzer şekilde İsveç’in de MTSO’nun referans olduğu iş insanlarına vize kolaylığı sağlaması noktasında işbirliğine gidilmesi talebinde bulundu.

 

Tarih : 11 Mayıs 2024 Cumartesi 17:54

Haber Merkezi

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist, İsveç Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati ve beraberindeki heyetle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge ile birlikte ağırladığı İstanbul Başkonsolosu Strömquist’le ticari işbirliğinin karşılıklı geliştirilmesi için atılabilecek adımların yanı sıra artan vize sorunun çözümü noktasında ne tür işbirlikleri yapılabileceği görüşüldü.

“SEKTÖRLER ÜZERİNDEN İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Mersin ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi paylaşan Başkan Hakan Sefa Çakır, mevcut imkanlara rağmen Mersin’le İsveç arasındaki ticaretin arzu edilen seviyelerde olmadığını belirtti. Çakır, bunun sağlanması için karşılıklı güçlü olunan bir sektör belirlenip bu sektör üzerinden işbirliği artırılarak başarı hikayesi yazılabileceğini dile getirdi. Gerek ticaret gerekse yatırımın karşılıklı artabilmesi için öncelikle vize sorunun çözülmesi gerektiğini de vurgulayan Çakır, “Biz de insanlarımızın gittikleri ülkelerde kalması taraftarı değiliz. Onlara burada ihtiyacımız var. Bu nedenle referans olacağımız kişiler ülkenizde ticaret amaçlı bulunacaktır. Bizim referansımızla gelen başvurulara kolaylık sağlanabilir” dedi. Sözlerine İstanbul Başkonsolosluğu hakkında bilgi aktararak başlayan İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist, ticari işbirliğinin geliştirilmesi adına Mersin’e geldiklerini söyledi. Mersin’in önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve amaçlarının daha çok işletmeyi yatırım için bölgeye çekmek olduğunu belirten Strömquist, vize konusunda yaşanan sıkıntılarınsa farkında olduklarını söyledi. “Ancak bu noktada doğru bilinen yanlışlar var” diyen Strömquist, red sayısındaki artışın başvuru sayısındaki artışa bağlı olduğunu dile getirdi. Başkan Çakır’ın önerisi üzerine ise Strömquist, ticari vizelerin kolaylaştırılması konusunda birlikte çalışılabileceğini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA