image

Okunma : 236  Tarih : 20.05.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

VALİNİN NACARLI GEZİSİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bugünlerde Mersin’in köylerini gezerek vatandaşlarla iç içe oluyor.  Pehlivan bu kez,  Tarsus-Akdeniz ilçeleri arasında bulunan Nacarlı köyünü (mahallesini) ziyaret etti.

Cuma namazı çıkışında Halk Eğitim Merkezinin açtığı  biçki dikiş kursunu ziyaret eden Vali Pehlivan burada kurs öğretmeni  Gökçe Yavuz ve kursiyer köylü kadınlarla görüştü.  Çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada bir kursiyerin torunu olan  kız çocuğuna bebek hediye etti.

HERKES MESLEK ÖĞRENMELİ

Kurs salonunda kursiyer kadınlarla sohbet eden Vali Pehlivan “Köylü olsun, şehirli olsun, insanlar mutlaka meslek öğrenmeli. Bir insanın yaşı ne olursa olsun öğrenmenin yaşı yoktur. Sizler köyünüzde açılan bu kurslara katılarak çok güzel bir davranış ortaya koydunuz. Sizlere teşekkür ederim. Veliler de çocuklarının okumasını  teşvik etsin. Okula gitmeyenleri ise meslek öğrenmeye yöneltsin. Tarıma ve sanayiye genç insan ve yetişmiş eleman lazım. Meslek öğrenenler de topuma yararlı birer fert olurlar. Bu toprak, bu bayrak altında hepimiz huzur içinde yaşarız” dedi.

NACARLI’YA OKUL YAPILACAK

Ardından Köy kahvehanesine gelen  Vali Pehlivan burada köylülerle sohbet edip sorunlarını ve isteklerini dinledi. Köylülerin ve muhtar Hüseyin Şahin’in  okul isteğine  ve öğrencilerin Huzurkent’e gidip gelmelerine hususuna yanıt veren Vali Pehlivan “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde birçok bina olumsuz etkilendi. Köyünüzdeki (Nacarlı’daki) okulunuzda olumsuz etkilendiği için yıkıldı. Yerine  bu yıl içinde yenisinin temelini atacağız. Okul sıkıntınız en kısa zamanda çözülecek. Nacarlı’ya 16 derslikli bir okul yapacağız.”

Sulama suyu sıkıntısının Pamukluk Barajının tam devreye girmesi ile çözüleceğini anlatan Vali Pehlivan “Günümüzün en önemli hastalıklarından biri uyuşturucu kullanımı. Çevrenizde bu tür konular olduğunda mutlaka 112’ye telefonla bildirin. Devlet bu gibi konularda gereğini yapacaktır.Gençlerin uyuşturucuya alışmaması ve alışanların kurtulması için el ele verelim” diyerek Nacarlı deresine akan pis suların arıtım ile çözüleceğini, taş çeken araçların denetleneceğini, doğalgaz isteği ile ilgili konuyu inceletip, tahrip olan Nacarlı köprüsünün ele alınacağını söyledi. Mersin  Valisi Ali Hamza Pehlivan, kendilerine çay ikram eden kahvecinin çay parasını vermek istedi. Ancak kahve işletmecisi valiye “Sayın alim çaylarımız ikramdır” deyince vali beyde  bunun üzerine kendisine bir kg. Rize çayı hediye etti ve çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile valinin Nacarlı ziyareti sona erdi.

Pehlivan’ın köy gezileri gerçekten güzel ve sıcak bir ortamda geçiyor. Bu da vatandaşı memnun ediyor.  Temennimiz bu gezilerin ve sorun dinlemelerin sürekli olması..




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA