Akdeniz’de Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi


Akdeniz Sanat Galerisi’nde, Hat Sanatçısı Salih Alzamo, Tezhip Sanatçısı Rabia Turgut ile Naht Sanatçısı Ramazan Özkan’ın; ‘Geleneksel Türk İslam Sanatından’ çizgiler ve özel desenler yansıtan, tamamen el emeği göz nuru eserlerinin beğeniye sunulduğu sergi Mersinli sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

 

Tarih : 29 Mart 2024 Cuma 13:01

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi’nin tamamen yenileyip kentin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Akdeniz Sanat Galerisi, sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eski Muhakemat binası olarak bilinen tarihi yapı, bu kez de Geleneksel Türk İslam Sanatından doku ve desenleri yansıtan bir sergiye ev sahipliği yaptı.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen sergide, Hat Sanatçısı Salih Alzamo, Tezhip Sanatçısı Rabia Turgut ile Naht Sanatçısı Ramazan Özkan’ın birbirinden özel eserleri, sanatseverlerin ilgisi ve beğenisine sunuldu. Serginin açılışı için gerçekleşen törene Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile çok sayıda davetli katıldı.

“MERSİN’DE 3 TARİHİ YAPIYI YENİLEYİP GELECEĞE TAŞIDIK”

Sergiyi büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezen yine bu sanatlardaki hünerini gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; sanat galerisine dönüştürdükleri binanın tarihini de anlattı. “Şu ana kadar Mersin’de 3 tarihi binayı yenileyip kentimizin geleceğine kazandırdık. İnşallah 4’üncüsü de benim de mezunları arasında olduğum Çankaya İlköğretim Okulu olacak. Bu okulumuzun tadilat için ihalesini yaptık. Yaklaşık 7 içinde de bu okulumuzda tam 17 yıl sonra hayata dönecek. Ya bir ana okul, ya bir kreş ya da olgunlaşma enstitüsü olarak hizmet verecek. Bir ilçe belediyesinin, 5 yıl içerisindeki süreçte 4 tane tarihi binayı yenileyip hayata geçirdiğini ben duymadım” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Bu tarihi Mersin evlerinden birisi İz Bırakanlar Müzesi… Gezmenizi mutlaka tavsiye ederim. İki katlı ve 7 odalı çok güzel bir Mersin evi. Aslında yine tarihe geçmiş olduk. Mersin’de ilk kez bir belediye başkanı müze açmış oldu” ifadelerini kullandı.

“SANAT, KÜLTÜR VE SPOR TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAR”

Sanat, spor, eğitim ve kültürel etkinliklerin; bir şehrin toplumsal barışı ve huzurunu sağlamasındaki önemine de dikkat çektiği konuşmasında Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sanatın, sporun, kültürel faaliyetlerin olmadığı yerde huzur da olmaz. Biz de farklı uygulamalar, sosyal faaliyetler de yaparak Akdeniz’e huzur getirdik.  Ramazan ayı içindeyiz, bu ay vesilesiyle böyle özel bir sergi açtık. Geçen ay da burada lise öğrencilerinin geri dönüşümle ilgili ortaya çıkardıkları birbirinden farklı ve ilginç eserleri sergilemiştik. Bu mekânda periyodik olarak mutlaka bir sanatsal etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Böylelikle mekanın ruhuna uygun işler yapmış oluyoruz.”  Konuşmaların ardından Başkan Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam ve Mersin Milletvekili Kıratlı, sergilenen eserlerin sahibi sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti. Öte yandan; toplam 90 eserin beğeniye sunulduğu sergi, 15 Nisan 2024 tarihine dek sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA