Toroslar Belediyesi, gençleri şehri keşfetmeye çağırdı


Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, “Gelecek Enerjini Koru” teması ve “Şehrini Keşfet” sloganıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’nı sportif ve çevreci etkinlikleriyle kutladı.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 15:44

Haber Merkezi

Doğa yürüyüşü, sabah sporu, yüzme, bisikletli sürüş, arabasız gün etkinliği ile 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilen haftaya damga vuran Toroslar Belediyesi, tarihte önemli bir liman kenti olan Soli Pompeiopolis Antik Kent’te kazı çalışmaları faaliyetiyle de gençleri şehrini keşfetmeye çağırdı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, öğrenciler ile birlikte kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve kentimizin turizmine kazandırılması amacıyla devam eden Soli Pompeiopolis Antik Kent kazı çalışmalarını inceledi.

HAREKETLİLİK HAFTASINDA RENKLİ AKTİVİTELER

Soli Pompeiopolis kazısı Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Deniz Kaplan, Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, Dr. Öğr. Üyesi Ulus Tepebaş’ın öncülüğünde antik kenti gezerek çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Yılmaz, kültür ve doğa turizmi için eşsiz değerlere sahip Mersin’i daha sağlıklı ve güçlü yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden ve kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası’na dört yıldır katılım gösterdiklerini ve bununla mutluluk duyduklarını kaydeden Yılmaz, "Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bu yıl da düzenlediğimiz pek çok renkli aktiviteyle taçlandırdık. Hep birlikte hem eğlendik, hem de sağlıklı ve hareketli bir hafta geçirdik. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA