Gülek Kalesi’ne ulaşmak artık daha güvenli


Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından, kritik noktalarda yol ıslah ve asfaltlama çalışmaları hızla devam ediyor. Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Gülek Kalesi yolu da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çift kat sathi asfalt ile kaplandı.

 

Tarih : 22 Eylül 2023 Cuma 11:01

 Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, önem arz eden bölgelerde sathi asfalt serim çalışmalarına hızla devam ediyor. Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Gülek Kalesi yolu da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çift kat sathi asfalt ile kaplandı.

UYAN: “KALEYE KADAR ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE GELDİK”

Tarihi kale içerisinde bulunan bir kaya üzerine çıkarak, derinlik hissi ile otoyol fonunda binlerce kişinin fotoğraf çekmek için geldiği bölgede ulaşımı sağlayan yolun asfaltlanması, büyük memnuniyet yarattı. Doğal güzelliğinin yanı sıra, sosyal medya için fotoğraf ve video çekmek amaçlı bölgeye akın eden vatandaşların rahat ulaşımlarını sağlayacak 3 kilometre uzunluğundaki yolda, önce zemin iyileştirme işlemini yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ardından çift kat sathi asfalt döküm çalışmasını yaparak, söz konusu yolu güvenli geçiş yapılır hale getirdi. Ekipler ayrıca, Gülek mezarlık yollarında da 2.5 kilometre uzunluğunda asfalt serim işlemini gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, yapılan çalışma neticesinde Gülek Kalesi’ne ulaşımın artık daha konforlu hale geldiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez mahallelerde olduğu gibi, kırsal mahallelerde de hizmetleri devam ediyor. Şu anda Gülek Mahallemizde ve bin 500 metre rakımdayız. Genişliği 6 metre olan 3 kilometrelik Gülek Kale yolu bitti. Daha önce zorluklarla karşılaşılan ulaşım, artık çok daha rahat ve konforlu” diye konuştu.

 “GÜLEK KALESİ’Nİ ÇOK SAYIDA VATANDAŞ ZİYARET EDİYOR”

Kale yoluyla alakalı vatandaşların ciddi talepleri olduğunu ifade eden Gülek Mahallesi Muhtarı Tuncay Seyrek, özellikle hafta sonları bölgeye çok sayıda ziyaretçi geldiğine dikkat çekerek, “Sayın Başkanımıza bu talepleri ilettik. Onlar da sağ olsun ilgilendiler. Şu an yolumuzu yaptılar. Başkanımız Vahap Seçer’e, Gülek Mahallesi ve Gülek Kalesi’ne yaptıkları 3 kilometre sathi kaplama yoldan dolayı teşekkür ediyorum. Hafta sonları Gülek Mahallemize yaklaşık olarak 500 civarı misafirimiz geliyor. Gülek Kalesi otobana ve eski Ankara yoluna yakınlığından dolayı çok ziyaretçi alıyor. Dolayısıyla vatandaşların sıkıntısı giderilmiş oldu” dedi. Kaleye gelen ziyaretçilerden Mehmet Akif Can, yolu çok beğendiğini kaydederek, “Yapanların ellerine sağlık, çok güzel olmuş. İnsanlar buraya gelip giderken yol çok kötü olduğu için sıkıntı çekiyorlardı. Aşağıdan çıkması problem oluyordu. Ama şu an hiçbir problem kalmamış, çok rahat şekilde gelebilir ve bu manzarayı izleyebilirler” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA