MSK avantajı kaptırdı: 63-71


Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Özgür Adıgüzel Sezonu, Play-Off yarı final serisinin ikinci maçında evinde Semt77 Yalovaspor’a 63-71 mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) ev sahibi avantajını rakibine kaptırdı. Deplasmanda aldığı galibiyetle saha avantajını elde eden konuk ekip, seride durumu 1-1’e getirdi. Üç galibiyete ulaşan takımın Play- Off finaline yükseleceği serinin 3. müsabakası, 12 Haziran Pazartesi günü saat 18:00 ‘de Semt77 Yalovaspor’un ev sahipliğinde 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak, karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanacak.

 

Tarih : 10 Haziran 2023 Cumartesi 16:23

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü (MSK) Misli.com Türkiye Basketbol Ligi yarı final serisinin ilk karşılaşmasında 83-78 mağlup ettiği Semt 77 Yalovaspor’a ikinci maçta 63-71 yenildi ve saha avantajını rakibine kaptırdı.

MAÇ ÖNCESİ EVANS ŞOKU

Maç kadrosunda bulunmasına rağmen Amerikalı yıldız Sean Evans'ın ısınmalarda sakatlanması Mersin MSK’yı zora soktu ve bu durum maça da yansıdı. Maçın ilk periyotuna kötü başlayan özellikle ikinci periyottaki oyunuyla 20-11 skorla rakibine üstünlük sağladı ve ilk yarıyı da 34-29 önde kapattı. Maçın 3’üncü periyotunda üstünlüğünü koruyan MSK, bu periyodu da 49- 48 önde tamamladı. Son periyotta skor üretmekte zorlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi MSK, savunmadaki hatalara top kayıplarına eklenince sahadan 71-63’luk skorla mağlup ayrılan taraf oldu. Dördüncü periyodun son saniyelerinde Koray'ın rakibine yapmış olduğu faulle ortam elektriklendi ve bençten gelen oyuncuların karışmasıyla ortalık bir anda karıştı. Hakemlerin diskalifiye olacak oyuncular için karar vermesi için maç 20 dakika uzadı. MSK’dan Recep Doğrusöz, Koray Uzunhasan, Önder Atun ve Berkay Genç, Yalova’dan ise Sercan Topçu ve Recardo Ledo diskalifiye edildi.

SOĞUKSU; “TARAFTARIMIZ TELAŞA DÜŞMESİN”

Maçı değerlendiren MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, “Evimizde kaybettiğimiz çok üzgünüm. Kadroda Seans Evas vardı ama maç öncesi ısınmasında sakatlandığı için kadroda yer alamadı. İlk maç onun oynadığı bölümde pota altında çok ama çok etkiliydik. Ancak onun olmadığı maçta çember altında sayı üretemedik ve rakibin de pota altında çok sayı bulmasına engel olamadık. Hem savunmada yanlışlar yaptık hem de hücumda doğru atışlar yapamadık. Çok acele ve telaşlı oynadık. Bugün savunmada da hücumda maalesef çok kötüydük. Ama seride her şey bitmiş değil sadece saha avantajımızı rakibimize kaptırdık. Şimdi pazartesi günü Yalova deplasmanında iyi konsantre olarak, hatalarımızı gözden geçirerek, daha iyi bir basketbol oynayıp, kazanıp seriyi tekrar Mersin’e getireceğiz. Taraftarımız telaşa düşmesin. Sezon sonunda inşallah Süper Lige çıkan takım Mersin MSK olacak” dedi.

GEZER; “BU TÜR OLAYLARI PARKELERDE İSTEMİYORUZ”

Semt 77 Yalovaspor Başantrenörü Fatih Emre Gezer ise, “Öncelikle her iki takımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok güzel bir maç oldu. Sahada çok güzel bir basketbol vardı. Nerdeyse hiç antrenman yapmadan direk maçlara çıkıyoruz. Oyuncularımız bu yüzden sık sık sakatlanıyor. Gerçekten yaralarımızı sara sara maçlara çıkıyoruz. Oyuncularım çok büyük özveri gösteriyor. O yüzden onları bir kez daha tebrik ediyorum. Sahada biraz gerginlik oldu. Bu tür olayları parkelerde istemiyoruz. Çünkü basketbol daha güzel ortamlarda oynanmayı hak eden bir spor. Bugün Mersin’de salon tıklım tıklımdı ve çok güzel bir ambiyans vardı. Zaten basketbol seyirciyle daha bir güzelleşiyor. Bugün çıkan olaylar umarım herkese ders olur ve bir daha yaşanmaz” ifadelerini kullandı. Semt 77 Yalovaspor oyuncusu Tunahan Dikmen de parkede her iki takım oyuncuları arasındaki kavganın çok üzücü bir durum olduğunun altını çizerek, “Mersin takımına yakışmayan olaylar da oldu. Bu gerçekten basketbol adına çok üzücü. Hak etmediğimiz bir muamele gördük Mersin’de. Hiç yakışmadı. Oyuna gelecek olursak maça çok konsantre başladık. Galibiyet için tüm takım arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA