Yenilikçi İş Fikirleri Yarışması sona erdi


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ana iş birliği ile Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilen "Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi İş Fikirleri Yarışması" sona erdi. Yarışmada birinci Tarsus Amerikan Koleji ? ’’CHARIFY’’ takımı, ikinci Eyüp Aygar Fen Lisesi - "GALANTHUS" takımı ve üçüncü de 75. Yıl Fen Lisesi - "AYEP" takımı oldu.

 

Tarih : 10 Haziran 2023 Cumartesi 15:39

Haber Merkezi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ana iş birliği ile Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilen "Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi İş Fikirleri Yarışması" büyük finali, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın teşrifleri ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve sektör temsilcilerinin  katılımlarıyla Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi'nde gerçekleşti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, MTSO Başkanı Sayın Ayhan Kızıltan, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper ve Gençlik Akademisi Müdürü Gülsüm Gök'ün jüri olarak yer aldığı büyük finalde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI BULDULAR”

Törende konuşan Mersin İl Müdürü Adem Koca, "Uluslararası bir etkinlik olarak UNICEF öncülüğünde yapılan "Genç Girişimciler Fikir Maratonu" ilimizde mayıs ayında "Fikir Otobüsü Lise" projemizin yarı finalistlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Süreçte öğrencilerimiz sektörde öncü olan iş insanlarımızla bir araya gelerek bambaşka bir dünyaya adım attılar, kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Bu anlamda bu yarışma, kimin birinci olduğuna bakılmaksızın amacına ulaşmıştır. Gençlerimize yeni ufuklar açmak, onlara sektörü tanıtmak, evlatlarımızın yenilikçi düşüncelerine alan açmak en kıymetli kazanımdır. Bu projenin her aşamasında emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan tüm paydaşlarımıza, bu heyecanlı günde bizlere ev sahipliği yapan Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi'ne ve tüm meslektaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Sevgili evlatlarım, sizler büyük gayret ve heves göstererek buralara kadar geldiniz ya, hepiniz gönlümüzün birincisisiniz. Türkiye Yüzyılı'nda yolunuz her daim açık olsun" dedi.

75. Yıl Fen Lisesi (AYEP), Tarsus Amerikan Koleji (CHARIFY), Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi (STERBAI), Cüneyt Ekmen MTAL (ROBO-ÖRTAR), Eyüp Aygar Fen Lisesi (GALANTHUS) ve Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi (ENVİ) takımlarının katıldığı "Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi İş Fikirleri Yarışması" büyük finalinde derece alan takımlar: birinci Tarsus Amerikan Koleji ? ''CHARIFY'' takımı, ikinci Eyüp Aygar Fen Lisesi - "GALANTHUS" takımı ve üçüncü de 75. Yıl Fen Lisesi - "AYEP" takımı oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA