Meniz; “Tarsus’taki yatırımlar takip edilmiyor”


AK Parti Mersin Milletvekillerinin Mersin ve Tarsus’ta yapımı devam eden yatırımları takip etmediğini ifade eden AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Hakkı Meniz, “Pamukluk Barajı, Çukurova Havalimanı ve Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırımlarla ilgili bir takip yapılmadı. Çamlıyayla yolu bizim dönemimizde Denizler Firmasına ihalesi yapılmıştı, çalışması hala devam ediyor. Bunların tamamlanması gerekiyor. Sahil bandıyla ilgili yolların bir kısmı yapıldı. Otellerle ve tahsislerle ilgili bir gelişme olmadı. Bunların takibi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2023 Cumartesi 12:49

Hüseyin KIRKGÖZ

Daha AK Parti İlçe Başkanlığı yapan ve AK Parti’den 2014 yerel seçimlerinde Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Hakkı Meniz, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilli seçimleri için AK Parti’den aday adayı oldu. AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığını duyuran Meniz, partisinin milletvekillerini Mersin ve Tarsus’ta yapımı devam eden yatırımları takip etmemekle suçladı. Siyaseti kazanç kapısı olarak görmediğini ifade eden Meniz, “Biz hayatımız boyunca siyaseti ekmek kapısı, siyaseti bir kazanç kapısı olarak hiç görmedik. Bir malın zekâtı, bir de ömrün zekâtı vardır. Biz siyaseti ömrün zekâtı olarak gördük. Bu dava dünde garibin sırtındaydı, bugünde bu garibin sırtında.  Ben belediye başkanı adayı olmama rağmen, yıllardır ilçe başkanlığı yapmama rağmen, ben partinin seçim işlerinde adliyeden sorumlusuydum hiç gurur yapmadım. Bu partide üye olmakta bir şereftir, başkan olmakta bir şereftir, bu davanın içinde bulunmakta bir şereftir. Biz hiçbir zaman ayırt etmedik. Biz hiç ırka dayalı, bölgeye dayalı, mezhebe dayalı biz bir siyaset yapmadık” şeklinde konuştu.

“YATIRIMLAR TAKİP EDİLMİYOR”

Tarsus’un alt yapısında sıkıntılar olduğunun altını çizen Meniz, “Tarım Organize Sanayi Bölgesini yapacağız. Tarsus’ta bir tane otel yok. Alt yapısı noktasında çok ciddi anlamda sıkıntı var. Tarsus gerçekten kendisinden beklenenleri yerelde biz verebiliyor muyuz? Ben bunu verebildiğimiz kanısında değilim. Yapısal sıkıntılar var. Tarsus ciddi oranda büyüme potansiyeline sahip ve ilerisi çok daha büyük ve parlak. Önemli olan bunu merkezi hükümetle birlikte yerel siyasetin bir noktaya taşıması gerekiyor. Biz bu noktada çalışmaya hazırız. Biz her türlü görüşe açığız. 2013’ün Aralık ayında ben ilçe başkanlığını bıraktığımda kasada 32 bin lira para vardı arkadaşlar. Ben hayatım boyunca, siyaset yaptığım süre zarfınca yediğim yemeğin faturasını partiye ödetmedim. Arabamla gezdiğim hiçbir mazot parasını partiye ödettirmedim. Biz bu desturla siyaset yaptık.  Pamuklu Barajının temelini biz, o günkü Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile beraber biz kapalı spor salonunda attık. 1977’den beri kalan bir projeydi. Ak Partiye gerçekleştirmek nasip oldu. Proje tamamen tamamlanmadı. 120 bin dönüm arazinin sulanması gerekiyordu. Projede eksiklikler var, tamamlanması gerekiyor. Havaalanın temelleri yine bizim dönemimizde atıldı. Şu an bitme aşamasına geldi. Yine dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan beyin iddia ettiği ve beyan ettiği üzere, Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesinin içine yapılması gerekiyordu. Bunlarla ilgili bir takip yapılmadı. Çamlıyayla yolu bizim dönemimizde Denizler Firmasına ihalesi yapılmıştı, çalışması hala devam ediyor. Bunların tamamlanması gerekiyor. Sahil bandıyla ilgili yolların bir kısmı yapıldı. Otellerle ve tahsislerle ilgili bir gelişme olmadı. Bunların takibi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“EKSİK OLANI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ”

AK Parti’nin Tarsus’ta çok şeyler yaptığını kaydeden Meniz, “Biz eksik olanı söylüyoruz. İnsan hafızası yanılabilir, unutabilir ama bizim görevimiz hatırlatmak. Bugün Tarsus Adliyesine bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Maliye binasına bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumuna bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Sekreter binasına baktığında bizim dönemimizde yapıldı. Diş hastanesine bakıldığında bizim dönemimizde yapıldı. Çamlıyayla’ya baktığında bizim dönemimizde yapıldı. Tarsus’a bir üniversite kazandırılması bizim dönemimizde yapıldı. Emniyet Müdürlüğü binasına yeni tadilat ve yeni Hükümet binasına bakıldığında bitirilmek üzere bizim dönemimizde yapıldı. Fevzi Çakmak Karakolu baktığında bizim dönemimizde yapıldı. Saymakla bitmez. Bu seçim çok önemli. Her şeyin pazarlığı olabilir ama devletin pazarlığı olmaz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA