TARSUS İDMAN YURDU KAPANIYOR!


TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Mersin’in asırlık çınarı Tarsus İdman Yurdu kapanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve eski Başkan Şahin Kırbıyık’ın verdiği sözleri yerine getirmemesi nedeniyle kulüp maddi olarak zor durumda. Kulübün 260 bin TL’lik elektik faturası nedeniyle elektrikleri kesik. Cuma gününe kadar transfer tahtasını açamamaları halinde Menemen maçına çıkmayacaklarının altını çizen Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, “Cuma gününe kadar transfer tahtasını açamazsak Menemen maçına çıkmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir takımız o yüzden kulübün anahtarını Anıtkabir’e bırakıp helallik isteyip döneceğiz” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 14:11

Necdet TAŞ

Maddi olarak zor günler geçiren ve transfer tahtasının açılamaması nedeniyle alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan farklı mağlubiyetler alan Tarsus İdman Yurdu’nda kâbus bitmiyor. Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle kulübün kapısına kilit vurdukları yönünde açıklaması ile büyük yankı uyandıran Başkan Cem Kavalcı, takımın içinde bulunduğu durumun içler acısı hale dönüştüğünü söyledi.

KULÜBÜN 260 BİN TL ELEKTRİK BORCU VAR

Kulübün maddi olarak tükendiğini ifade eden Kavalcı, “Kulübün 260 bin TL’lik elektik faturası nedeniyle elektriklerimiz kesik. Cuma gününe kadar transfer tahtasını açamazsak Menemen maçına çıkmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir takımız o yüzden kulübün anahtarını Anıtkabir’e bırakıp helallik isteyip döneceğiz. Verdiğimiz mücadelede yalnızlaştırıldık ve ihanete uğradık. Kulübümüze gelen belediye yetkililer ile yaptığımız toplantının ardından Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın gerekli desteği vereceğinin sözünü almıştık. Üstelik Belediye Başkanımızın kendisi de bu sözü vermişti. Ardından Kaymakam Kadir Sertel Otcu ile gerçekleştirilen toplantıda Kaymakamımız kulübümüzün yanında olduğunu ve destekçisi olacağını dile getirmişti. Ancak Tarsus İdman Yurdu’nun sahipsiz bırakıldı. Takımımız bugün karanlığa gömülmüş bir haldedir. Çıkan dedikodular üzerine Eski Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Kendisi geri dönmek gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi. Yaşanan bu sürecin ardından takımımızın kapılarına kilit vurulma durumunda kalındı” dedi.

“CUMA GÜNÜNEN KADAR 15 MİLYON LAZIM”

Tarsus İdman Yurdu’nun 27 Ocak Cuma gününe kadar yaklaşık 10-14 milyon TL’yi bulamazsa transfer tahtasını açamayacağının altını çizen Tarsus İdman Yurdu Başkanı Cem Kavalcı; “Açamazsak hafta sonu Menemen maçına çıkamıyoruz. Sonrasında puan silme cezaları ve artık ligden affımızı isteyeceğiz. Haziran ayında da 44 milyon TL ödeme yapmak zorundayız. Şahin Kırbıyık ile görüştüm. Tahtayı açalım dedim. Ben artık para desteği vermem dedi. Kırbıyık döneminden kalan borçlar da var. Başkan kendi olduğu dönemde ödemiş ama sonrasında bıraktıktan sonra kalan borçlar ödenmemiş. Tüm Tarsuslulardan ve İdman Yurdu severlerden özür diliyorum. Çünkü Başkan Haluk Bozdoğan'dan güven alarak Serbest Atış programında Transfer tahtasını açtık dedim. Güvendim çünkü. Herkesten özür diliyorum. Tarsus Belediye Başkanı Haluk bozdoğan sözleri tutmadı. Telefona bakmıyor. Allah'a havale ediyoruz ama hesaplaşmasını da biliriz. Bozdoğan nasıl sokağa çıkacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e gideceğiz. Randevu aldık. Ama oradan da bir şey çıkacağını sanmıyorum. Çünkü daha öncede oldu. Kimlere destek vereceğiz çok fazla destek talebi var deniliyor.  Kısacası Cuma gününe kadar vakit var. Sonrası yok artık. Açamazsak cumaya, kapanıyoruz. Biz kapatmıyoruz. Maçlara bile çıkamayacağız” dedi.

 

ÜYELERE AİDATLARINIZI ÖDEYİN ÇAĞRISI

Kulüp üyelerine aidatlarını yatırma çağrısında bulunan Kavalcı, “Sevgili Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü ailesi, sizlere daha önce gönderilen kulübümüz tarafından aidat ödemesi ile ilgili dosyanın ekonomik anlamda sıkıntılar ile boğuştuğumuz dönemde kulübümüze katkınız olması ve aidat ödemesi ile ilgili hazırlanan dosyada belirtildiği gibi aidat ödemesinin en geç yarın saat 17:00’e kadar yatırılması gerekmektedir. Aksi takdirde aidat ödemesini yapmayan üyelerin üyeliği düşürülecektir. Sizlerden de bu anlamda bir fedakarlık ve destek bekliyoruz. Ödeme aidat ödemesi olduğundan ötürü ödeme yapılmadığı takdirde üyelikten kişinin düşürüleceğin bilmesi gerekmektedir. Ödemelerin makbuz kesilerek kulüp binamızdan işlemi yapılacaktır” şeklinde konuştu.

TARAFTARLAR KULÜBÜN ANAHTARINI İSTİYOR

Kulüp Başkanı Cem Kavalcı’ya tepki gösteren Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan Yıldırım ise, “Bugün yaptığı basın toplantısıyla bizlere adeta akıl tutulmasında bırakan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı'ya Tarsus İdman Yurdu'muza gönül verenler olarak açık çağrımızdır. Kulüp gelinen bu noktada 100 yıllık tarihinde bu kadar sefil duruma düşürülmemiştir. Verilen onca emekler, tutulmayan sözler had safhada olduğunu görmekteyiz. Yaptığınız açıklamalarda kulübe sahip çıkılmadığını defalarca söylediniz. Bu çağrınıza kayıtsız kalmayarak Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği olarak Tüm Tarsus halkının önünde Sevdamıza sahip çıkmak adına Kulübü teslim ettiğiniz andan itibaren Pazar gününe kadar transfer tahtasını açıp transferlerle birlikte zaman kaybetmeden sevdamızı ligde tutacağımızı tüm Tarsus halkının önünde söz veriyoruz. Sizlerin de Tarsus İdman Yurdu sevginizi gösterip takımın düzlüğe çıkması için gerekeni yapmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan Yıldırım’ın yaptığı açıklamaya sosyal medya hesabından yanıt veren Kulüp Başkanı Cem Kavalcı da, “Bahsettiği gibi Transfer Tahtasını açacak parayı bugün TFF’ye yatırdığı takdirde, noter huzurunda anahtarı Kaymakamımıza teslim edeceğimin sözünü veriyorum. Bizler gideriz Tarsus İdman Yurdu kalır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA