Çukurova evinde dağıldı: 50-75


FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu ikinci haftasında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, konuk ettiği Sopron Basket’e 75-50 mağlup oldu. Gruptaki ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılan temsilcimizde 5 faulle oyun dışı kalan Jones’in 20 sayılık performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2022 Perşembe 09:24

Necdet TAŞ

Sezon başında kadrosuna kattığı ABD'li yıldızlarla mücadele ettiği her kulvarda kupayı hedefleyen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Euroleague'deki ikinci maçının biletlerini ücretsiz yaptı ve son şampiyon Sopron Basket karşısına müthiş bir taraftar desteğiyle çıktı. Taraftar desteğini arkasına rağmen hem savunmada hem de hücumda oldukça kötü oynayan temsilcimiz özellikle son periyottaki oyunuyla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Rakibine 25 sayılık farkla mağlup olan Çukurova ikinci maçından da galibiyeti bulamadı.

MAÇA İYİ BAŞLADIK

Karşılaşma konuk takımın hücumuyla başlarken maçın ilk sayılırını Jones ile temsilcimiz Çukurova buldu. 2-0... Konuk takım maçın ilk sayısını serbest atıştan Magbegor ile bulurken Fabgbenle farkı 3 sayıya çıkardı. January'in üçlüğüyle farkı 6 sayıya çıkaran temsilcimiz konuk takım Brook ile cevap verdi. 8-4... Jones ile bir üçlük daha bulan Çukurova farkı 7 sayıya çıkarınca Sopron Basket molası geldi. 12-5... Mola dönüşü Kunek ile 3 sayılık atıştan isabet bulan Sopron Basket farkı 4 sayıya indirdi. 12-8... Çukurova üst üste hücumlardan boş dönünce Fegyverneky ile bir üçlük daha bulan konuk takım farkı tek sayıya indirdi. 12-11... Periyodun bitimine 2 dakika kala konuk takım ilk defa Brooks ile üst üste bulduğu 5 sayı ile öne geçti. 13-16... Periyodun sonunda Sykes ile 2 sayı daha bulan konuk takım ilk periyodu 15-18 önde tamamladı...

 İKİNCİ PERİYODA KÖTÜ BAŞKADIK

İkinci periyoda da Magbegor ve Borondy'in basketleriyle başlayan konuk takım farkı 9 sayıya çıkardı. 15-24... Farkın 9 sayıya çıkmasının ardından Çukurova molası geldi. Mola dönüşü Jones ile 2 sayı bulan temsilcimiz farkı 7 sayıya düşürdü. 17-25... Brooks'ün basket faulüyle farkı 10 sayıya çıkaran Sopron Basket'e cevap yine Jones'tan geldi. 19-27... Hücumda sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz savunmada da hatalar yapınca 10 sayı geriye düştü. 21-31... Jones ile ayakta kalmaya çalışan temsilcimiz periyodun bitimine 4 dakika kala farkı 10 sayıya indirdi. 23-33... Bonner ve Jaunary'in sayılarıyla fark 6 sayıya inince Sopron Basket molası geldi. 27-33... Mola dönüşü Bonner'in sayılarıyla dönen Çukurova daha sonra Holingsvorth ile  farkı 2 sayıya düşürdü. 31-33... İkinci periyodun son hücumunu iyi değerlendiremeyen temsilcimiz ilk yarıyı 31-33 geride kapattı.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA DA FARKI ERİTEMEDİK

Üçüncü periyoda konuk Magbegor ve Brooks'ün üçlükleriyle başladı ve farkı 8 sayıya çıkardı. 31-39... Üçüncü periyodun bitimine 5 dakika kala konuk takım farkı 11 sayıya çıkardı ve Çukurova'nın molası geldi.  Mola dönüşü her iki takımda sayı bulmakta zorlanırken temsilcimiz Jones'ün üçlüğü ve Asena ile farkı 6 sayıya düşürdü ve Sopron Basket molası geldi. 44-50... Moladan Czukor'ün üçlüğüyle dönen konuk farkı yeniden 9 sayıya çıkardı. 44-53... Periyodun son hücumundan sayı bulamayan temsilcimiz üçüncü periyodu da 46-55 geride kapattı...

 SON PERİYOTTA DAĞILDIK

Dördüncü periyodun ilk hücumundan eli boş dönen temsilcimiz rakibine sayı şansı vermedi. Periyodun ilk 2 dakikasında her iki takımda sayı bulamazken konul takım Brooks'ün sayılarıyla farkı 13 sayıya çıkardı ve Çukurova molası geldi. 46-59... Mola dönüşü sayı bulmakta güçlenen Çukurova farkın açılmasını engelleyemedi ve konuk takım Kunek'in üçlüğüyle farkı 16 sayıya çıkardı. 46-62... Mola dönüşü Jones ile bu periyottaki ilk sayılarını bulan Çukurova farkı 14 sayıya indirdi. 48-62... Fark 19 sayıya çıkınca Mersinli basketbolseverler salonu boşalttı. 48-67... Hücumda sayı bulamayan ve savunmada da dağılan Çukurova karşısında konuk takım farkı 25 sayıya çıkardı ve maçı da 50-75 kazandı.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Vladimir Zanev, Veronika Vavrova, Amalia Marchis

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ: Asena Yalçın 2, Gökşen Fitik, Sinem Ataş, Holingsvorth 9, Fagbenle 4, Hayes, Bonner 10, January 5, Grigalauskyte, Jones 20

SOPRON BAKSET: Kunek 12, Fegyverneky 6, Magbegor 10, Varga, Stankovic, Czukor 3, Sitku, Sykes 18, Brooks 19, Borondy 7

 

BİRİNCİ PERİYOT: 15-18

İKİNCİ PERİYOT: 31-33

ÜÇÜNCÜ PERİYOT: 46-55

MAÇ SONUCU: 50-75

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA