Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ne oldu?


Mersin’in turizm alanında yeteri kadar yatırım alamadığından yakınan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Çeyrek asır önce turizm bölgesi olarak ilan edilen Tarsus-Kazanlı sahil bandında geçtiğimiz günlerde yol ve alt yapı çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte bölgenin yatırım almaması için hiçbir engel kalmamıştır. Tarsus-Kazanlı Turizm projesinin Mersin’imize kazandırılması ve faaliyete açılması hem Mersinimiz hem de ülkemiz adına oldukça yerinde olacak Mersinimizin turizmde cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:52

MHP’li Olcay Kılavuz TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Mersin ve Türk Gençliğinin talep ve beklentilerini gündemine alan Kılavuz konuşmasının başında Pençe-Kilit operasyonuna değinerek “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin namus ve şerefi, huzur ve güvenliği, ay yıldızlı al bayrağımızın şanla dalgalanması uğruna, kara toprağın bağrına bir gül bahçesine girercesine giren, Anadan yardan serden geçerek Pençe-Kilit harekâtında şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Duamız, aklımız, gönlümüz Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hain teröristleri imha eden,  terörün ve teröristin kökünü kazıyan, İhaneti döktüğü kanda boğan kahraman Mehmetçiklerimizle beraberdir. Cenab-ı Allah ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin. Rabbim bizleri şehitlerimize layık eylesin ve izlerinden ayırmasın. Şehitlerimizin davaları davamız, kavgaları kavgamız, emanetleri onurumuzdur. AK Parti Gençlik şöleninden dönerken geçirdikleri elim bir trafik kazasın sonucunda hayatlarını kaybeden gençlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acılarını yürekten paylaşıyorum. AK Parti Camiasının ve yakınlarının başı sağ olsun” dedi.

TARSUS-KAZANLI TURİZM PROJESİ MERSİN’İMİZE KAZANDIRILMALIDIR

Mersin’in turizm alanında yeteri kadar yatırım alamadığından yakınan Kılavuz, “Akdeniz’in incisi, Ülkemizin gözbebeği, denizi ve yeşiliyle, tarihi ve doğasıyla, sahili ve koylarıyla Anamur’dan Çamlıyayla’ya çeşitli turistik faaliyetleriyle, Mersin önemli turizm merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Tarsus-Kazanlı Turizm projesi Mersin’imizin bir turizm merkezi olması için önemli yatırımlardan biridir. İlk kez 1992 yılında gündeme gelen Kazanlı’dan başlayıp, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü yere kadar olan bölgede, 17 bin dönümlük arazide yapılması planlanan proje Mersin için önemli bir yatırım aracı olacaktır. Çeyrek asır önce turizm bölgesi olarak ilan edilen Tarsus-Kazanlı sahil bandında geçtiğimiz günlerde yol ve alt yapı çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte bölgenin yatırım almaması için hiçbir engel kalmamıştır. Tarsus-Kazanlı Turizm projesinin Mersin’imize kazandırılması ve faaliyete açılması hem Mersinimiz hem de ülkemiz adına oldukça yerinde olacak Mersinimizin turizmde cazibe merkezi haline gelmesine önemli katkılar sunacaktır. Mersin’imiz deniz turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turizme uygun, ülkemizin nadir şehirlerinden birisidir. Uzun yıllardır şehrimizin gündemini meşgul eden, hemşerilerimizin müjdesini beklediği, bir başka proje ise Karboğazı Kayak Merkezi projesidir. Karboğazı Kayak Merkezi Projesi, 3 bin 500 metreye kadar uzanan büyük bir pist, Alp disiplinine uygun bu pistin yanında 6 farklı yatay ve dikey boyutta küçük pistle, çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla kayak ve kış sporları yapabileceği, Dünya’nın sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak kadar önemli bir projedir. Bu sebeple; Böylesine önemli ve değerli projenin Mersin’imize kazandırılması için, bölgede yol ve alt yapı çalışmalarının iyileştirilmesi, yatırımlara uygun hale getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmaların artırılması, yatırımcılarımıza yer tahsisleri yapılarak teşviklerin sağlanması talep ve beklentimizdir. Toroslar’da bir ilk olacak, binlerce vatandaşımıza iş istihdamı sağlayacak, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezi olacak,  bu kıymetli projeye mutlak surette sahip çıkılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILMALIDIR”

Mersin Limanının genişleme projesiyle birlikte Mersin’e yapılması planlanan Ana Konteyner Limanının geleceğiyle ilgili kaygılara da değinen MHP’li Kılavuz, “Mersin’imiz birçok ilden farklı olarak dış ticaret kültürü olan, 2021 yılında yüzde 28’lik artışla 2,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren, Liman, serbest bölge, organize sanayi bölgesi ve çok çeşitli lojistik imkânları bulunan, en önemli şehirlerimizden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Mersin Limanı, Doğu Akdeniz’deki yük arzının yüzde 40’ını karşılayabilmekte, Yüzde 60’ı ise Basra Körfezi ya da Mısır’daki limanlara yönelmektedir. Bu sebeple daha çok yükün Mersin’imize ve ülkemize çekilmesi bakımından, Mersin Limanının kapasitesinin genişletilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Hali hazırda limancılığı besleyecek her türlü alt sektörün ve alt yapının mevcut olması bakımından, Ana Konteyner Limanı için en uygun şehir olarak Mersin ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple; Ana Konteyner Limanı için acil olarak yer tespitinin yapılması, Etüt-proje çalışmalarının yapılarak vakit kaybetmeden Ana Konteyner Limanının yapımına başlanması, Hem Mersin’imiz hem ülkemiz için önemli bir atılım ve kazanım olacaktır. Seçim bölgem olan Mersin; ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinin başında gelmektedir.  Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgesinde taleplerin karşılanması, Mersin’e yönelik sanayi yatırımlarının artırılması şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına olumlu olacaktır.

“MERSİN’İMİZİN İLÇELERİNE DOĞALGAZ ERİŞİMİ SAĞLANMALI”

Mersin’in bazı ilçelerine doğalgaz erişimi sorununun biran önce çözülmesi gerektiğinin altını çizen Kılavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mersinimizin kentsel gaz ihtiyacının belirlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak ve  Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’a doğalgaz erişimi sağlamak beklentilerimiz arasındadır. Deniz yolu, demir yolu ve kara yolu taşımacılığının kavşak noktalarından olan, Tarım, turizm, sanayi ve ticaret faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapıldığı Mersinimizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Mersin için ayırdığı ödenek miktarının Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi, ulaşımdan kaynaklı sorunların giderilerek, tamamlanması iktiza eden yolların hizmete açılması Mersinli hemşerilerimiz adına talep ve beklentilerimiz arasındadır. Anamur’da muz, Erdemli’de limon, Tarsus’ta üzüm, Silifke’de çilek, Mut’ta zeytin başta olmak üzere sebze ve meyve üretimlerinin birçok türünde ilk sırada yer alan Mersinimizde tarıma ve üreticilerimize yönelik destek ve teşviklerin artırılması, Ziraat Bankası ve özel bankalara olan çiftçi kredilerinin de yapılandırma kapsamına alınması çiftçilerimizin beklentisidir. Mersin’in Anamur, Bozyazı, Mut ve Tarsus başta olmak üzere birçok ilçesinde Hazine arazileriyle ve 2B arazilerinin rayiş bedeller üzerinden mülk kullanıcılarına veya orada yaşayan insanlarımıza tahsis edilmesi yerinde olacaktır. Bununla birlikte; tapu başta olmak üzere herhangi bir işlem yapılamayan orman vasfını yitirmiş arazilerin güncellenip 2B durumuna dönüştürülmesi ya da hazineye devredilmesi beklentiler arasındadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA